Спартакiаду ХАЕС завершено

Задовго до початку фінальних змагань з футзалу в залік станційної Спартакіади ХАЕС трибуна спорткомплексу «Енергетик» була заповнена уболівальниками.

У спортивному двобої за третю сходинку п’єдесталу пошани зійшлись команди ЦТАВ+Уп­равління та НТЦ+РЦ+ЗОП. Перший тайм цього протистояння не завершився взяттям воріт, і після перерви напруга зросла удвічі. Доля бронзових медалей вирішувалась у запеклій боротьбі. У другому таймі на два голи Максимова з команди ЦТАВ+Уп­равління суперники спромоглись відповісти голом Свіщевського.

А фінал був видовищним і непередбачуваним. «Вічні» фіналісти – команда ЕРП, та збалансована і напрочуд зіграна команда ЕЦ+                               З ДПРЗ продемонстрували бійцівські якості і прекрасне володіння м’ячем. Як зазначив один із суддів матчу, це була гра не лише майстерних футболістів, але й прекрасних бігунів, які демонстрували неабияку швидкість просування від воріт до воріт. За атаками обох команд з великою цікавістю спостерігали уболівальники, підтримуючи улюбленців. Атмосфера у залі була гідною фіналу.

У атаках особливо відзначався швидкісний Олександр Чутченко з команди ЕРП. Не менш вдало діяв на полі представник ЕЦ+З ДПРЗ Микола Гайдук. Але на висоті були обидва воротарі  супротивників. Нульова нічия після першого тайму.

У другій половині гри на блискавичний випад Руслана Мартиненка (ЕРП) також голом відповів Микола Гайдук. І як вже потім не намагались гравці обох команд повторно вразити ворота, Михайло Свачій (ЕРП) та його візаві зі збірної ЕЦ+З ДПРЗ Руслан Рижик стояли напрочуд наді­йно. Судді Ігор Лихвар та Роман Форсюк зафіксували нічийний результат у основний час. 

Відтак справа дійшла до післяматчевого пробиття штрафних ударів. І тут знову продемонстрував майстерність та витримку Руслан Рижик, який відбив три пенальті. Його колега не зумів повторити успіх суперника. Голами відзначились Микола Гайдук, Андрій Швець і Володимир Супрун.

Відтак Кубок та медалі за перше місце з рук директора КСК «Енергетик» Станіслава Балаяна отримала дружина ЕЦ+З ДПРЗ. За цей колектив виступали Руслан Рижик (воротар), польові гравці Валентин Лисюк (капітан), Сергій Панцюк, Андрій Швець, Володимир Супрун, Роман Друзь, Дмитро Сулима, Микола Гайдук, Юрій Ющук, Сергій Рудий і Дмитро Бабійчук.

Петро Шелепало

Призери визначились

Змагання з футзалу були заключним видом 19 Спартакіади Хмельницької АЕС. Переможцем стала команда ЕЦ+ № ДПРЗ. І цей результат в числі інших дав можливість спортсменам електроцеху та пожежним піднятись на другу сходинку загальнокомандної боротьби. А першість виборола дружина енергоремонтного підрозділу.

У призову трійку увійшла також команда турбінного цеху.

Усього у Спартакіаді взяли участь вісім команд, більшість з яких  представляли об’єднані колективи кількох підрозділів.

Головний суддя Спартакіади Віталій Карпюк відзначає високу зацікавленість спортсменів у цих змаганнях. Всього колективи виставили 811 фізкультурників на 19 видів спорту.  В числі кращих фізоргів відзначимо Олександра Чутченка (ЕРП) Сергія Рудого (ЕЦ) та турбініста Володимира Лисковця.

Традиційно кубки та інші винагороди колективам вручаються під час урочистостей з нагоди Дня енергетика.

Власна інформація