спонукають плакати

На Хмельницькій АЕС завершився конкурс плакатів з культури безпеки. Захід проведено в рамках Програми конкретних дій, спрямованих на становлення і розвиток культури безпеки у ВП ХАЕС. Основною метою  заходу є сприяння розумінню персоналом впливу своєї діяльності на безпеку та наслідки, до яких може призвести недотримання вимог та технологічних регламентів з безпечної експлуатації. На конкурс були представлені роботи за різною тематикою. На плакатах  відтворено різні  аспекти зі сфери безпечної експлуатації обладнання електростанції. Усі роботи об’єднує прагнення покращення рівня культури безпеки, бо саме ця тема ніколи не втрачає актуальності.

Варто відзначити, що у персоналу Хмельницької АЕС накопичений чималий практичний досвід з культури безпеки. Кілька років тому колектив електро­станції був відзначений Дипломом ДП «НАЕК «Енергоатом» за вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України, високі показники у праці, прихильність принципам культури безпеки – запоруки безпечної експлуатації ядерних установок. Тоді кращим енерго­блоком з культури безпеки в Україні був визнаний перший енергоблок нашої електро­станції.

На Хмельницькій АЕС перевірка стану культури безпеки здійснюється за низкою напрямків - адміністративне управління, охорона праці, екологія, радіаційна безпека, технічне обслуговування, ремонтні роботи тощо.  Разом з тим, зростають вимоги суспільства до цього напрямку,  і це також змушує з кожним роком підвищувати рівень культури безпеки.

Підсумки конкурсу під час господарської оперативки оголосив генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко. Найактивнішим учасникам були вручені Почесні грамоти та Подяки. Перше місце присуджено художнику електроцеху Олені Балагуріній. Другі місця посіли слюсар гідротехнічного цеху Михайло Несвіт, інженер служби фізичного захисту Юрій Новак, художник транспортного цеху Олена Канигіна. Почесні треті місця дістались художнику енергоремонтного підрозділу Галині Гончарук, оператору дільниці оперативного друку Аліні Рока, художнику ремонтно-будівельного управління Наталії Летнянчин, інженеру навчально-тренувального центру Олександру Бянову. 

Гарних відгуків від конкурсної комісії також заслужили роботи машиніста-обхідника турбінного цеху Олексія Ярмолюка та інструктора навчально-тренувального центру Ігоря Ткача. Згідно із наказом по ХАЕС відзначеним учасникам конкурсу передбачені грошові винагороди.

Олександр Шустерук

Фото автора