Справа державної ваги

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА, станом на 12-ту годину шостого квітня в області зареєстровано 69 тисяч 268 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них хворобу виявили у 2717 дітей та 4347 медпрацівників.

Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 68,2%. В лікарнях перебувають 2189 хворих, 382 - з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області становить 1247 осіб.

Одужало 53 тисяч 248 осіб, що становить 76,9% від підтверджених випадків.

Загалом в Україні у червоній зоні опинилось 11 областей. Нетішин і Хмельницька АЕС зокрема також пербувають у складній ситуації. При цьому керівництво станції і міста у тісному контакті із медиками роблять усі можливі кроки, аби завадити поширенню коронавірусу. Із 7 по 18 квітня область і наше місто зокрема переходить у червону зону епідеміологічної небезпеки.

Ураховуючи складну епідемічну ситуацію у зв'язку з поширенням в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, яка набула надзвичайно загрозливого характеру для життя і здоров'я населення, Рада національної безпеки і оборони України вирішила: у семиденний строк забезпечити розроблення та затвердження Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з урахуванням найкращого міжнародного досвіду, передбачивши, зокрема, встановлення мінімально необхідної щомісячної кількості щеплень, визначення джерел та строків поставки вакцин для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19), визначення осіб, відповідальних за реалізацію Плану, кінцевою метою якого є охоплення щепленням більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

У світі бачать вихід із ситуації  саме у щепленні. Здобуття колективного імунітету має стати пріоритетом.

На жаль, СМІ та у мережах інтернету чимало фейкових повідомлень, спрямованих на дескридитацію вакцинування. Як наслідок -  багато громадян відмовляється від щеплень. Але треба бути соціально відповідальним, іншого шляху подолати епідемію не існує. Зрештою, це один із факторів благополуччя  нашої держави.

Керівництво станції в числі першопрохідців цієї справи. З появою у медсанчастині вакцин встановлено графік для щеплення осіб, які виявили бажання отримати вакцинацію. Згідно із ним серед перших акціонувались генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра, його заступник із персоналу Богдан Шмигельський, заступник головного інженера із загальностаційних об’єктів Андрій Данилюк, головний редактор газети «Перспектива» Віктор Гусаров та багато інших працівників станції.

«Це справа державної ваги, - переконаний генеральний директор Андрій Козюра. – Тільки колективний імунітет дасть змогу нашому підприємству працювати без збоїв і зайвої напруги, бо здоровий працівник – це складова безпеки  і пріоритет у діяльності ХАЕС».

На знімках: керівники ХАЕС під час щеплення проти COVID-19.