СПРАВЖНiМ РИБАЛКАМ i ДИМ НЕ ЗАВАДА

Відбулись змагання  на Кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» зі спортивної ловлі хижої риби з човна.

Минулої суботи любителі змістовного проведення часу, а такими без перебільшення є рибалки, вранці зібрались в районі річки Гнилий Ріг, щоб на гумових човнах у складі 18 командних дуетів зі спінінгами в руках вийти на водосховище електростанції. Як відомо, серед рибалок  багато мрійників та романтиків, які люблять милуватись красою краєвидів, дихати вранішньою прохолодою і вірять, що фортуна все ж таки усміхнеться. Отож через густий туман бачити з води довкілля не довелося. Як згодом з’ясувалось – вітер подув з боку Острога, біля якого більше тижня поспіль горять торфовища. Туман змішався із димом, що  зменшило видимість на водоймі.

Такий стан речей не змусив переживати за учасників змагань суддівську бригаду на чолі з головою «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергієм Онищуком. Рибалки-аматори на змагання заявились бувалі, та й свіжий інструктаж з безпечного поводження на воді не дасть розслабитись. Стало рибальською аксіомою, що команди мають експлуатувати справний надувний човен. А одягати рятівні жилети – правило для всіх, хто виходить на човнах на водойму. Не дарма кажуть: береженого і Бог уберігає. Трапляються випадки, що човен може пошкодитись на значній віддалі від берега. У холодній воді довго не протримаєшся, бо забракне сил. Вся надія на тканину із плавучим матеріалом. Про це організатори змагань нагадують перед кожним початком змагань зі спортивної риболовлі.

Незважаючи на постійний запах торф’яного диму, погода видалась комфортною. Як мовиться, тягни рибу, не лінуйся. З перших хвилин учасникам змагань стало зрозуміло, що улови не будуть епізодичними. Це ще більше додало їм азарту.

У пошуках риби, під час інтенсивного її клювання шість годин  промайнули зовсім непомітно. Для більшого комфорту під час спор­тивної риболовлі судді організували зважування уловів безпосередньо у сво-їх човнах. На березі рибалкам залишалось єдине – чекати результатів.

За результатами змагань перше місце із загальним результатом 6 кілограмів 345 грамів вдалося вибороти команді «Фіш-­Нетіш», капітаном якої є Олег Гей. Команда «Есхол» програла переможцям лише 90 грамів і посіла друге місце. Третіми стали представники команди «Зандер», які у човен підняли 5 кілограмів 10 грамів хижої риби. Кожен з переможців був відзначений призами.

Після проведення змагань враженнями поді­лився голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук.

- Я вдячний всім учасникам, - розповідає Се­­-ргій Степанович, - які підтримали нашу багаторіч­ну традицію організації різних видів спортивної риболовлі. Особливо хочу відзначити працьови­тість суддів – Петра Кравця, Олександра Брянчика, Олександра Цвіркуна та Володимира Єфремо­ва. Наше дійство не могло б відбутись без під­тримки адміністрації та профкому електро­станції.

Особливістю нинішнього змагання з ловлі хижої риби на човні стала участь гостей зі Славути, Рівного, Новограда-Волинського. Вони також продемонстрували гарні результати та неаби­який досвід з ефективної риболовлі.

Тепер нетішинські рибалки чекатимуть сприятливої погоди для проведення змагань на «мормишку», які плануються з нагоди Дня енергетика.

Олександр Шустерук