Лише п’ять рибин…

Відбулися змагання зі спор­ти­вної риболовлі спінінгом з берега серед членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Чимало рибалок вважають спі­нінг справжнім спортивним атри­бутом. Цей вид риболовлі вимагає постійного пересування берегом водойми. Крім цього, потрібно докладати зусилля для роботи із інерційною котушкою. Спінінгістами стають ті, хто не боїться фізичних навантажень. Таких у Нетішині  багато.

Після прибуття учасників змагань на відведену територію ставка-­охолоджувача, відбувся трад­и­цій­ний але важливий етап – інструктаж з безпечного перебування на водоймі. Тут настанови голови «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергія Онищука завжди є доречними. А потім – старт.

Вранішня погода для рибалок видалась комфортною. Гарний настрій спонукав до віри у вдалу риболовлю та можливу перемогу. Саме так, бо ж навіщо брати участь у змаганнях, коли немає цілі. Сімнадцять учасників продемонстрували прихильність саме до такої концепції.

Бувалі рибалки давно помітили тенденцію, що хороша погода не завжди є супутником бажаного клювання риби. У першому турі  певна пасивність хвостатих змусила спі­нін­гістів до постійних експеримен­тів із використання різних типів блешен­ь, поперів, твістерів та інших сучасних рибальських атрибутів. І як не старались учасники змагань, вдалося з водойми витягти лише п’ять окунів.

Була надія на другий тур, мовляв, ситуація зміниться. Але й тут, як на зло, жоден окунь так і не спокусився неприродною принадою.

- Змагання спінінгом з берега, - розповідає Сергій Онищук, - ми проводимо за правилами спортивного риболовства, де враховуються різні фактори, а все оцінюється за набраною сумою балів. Це міжнародна практика, і ми пропагуємо такий підхід. Набраний досвід дає можливість нашим рибалкам впевнено почуватись у ході інших змагань, які влаштовуються за межами нашого регіону. Приємно, що наші рибалки-аматори вже демонструють і там хороші результати.

Кажуть, що хороша риболовля повинна поєднуватись із інтригою у визначенні переможців. На цих змаганнях її практично не було, бо всі учасники змагань були свідками, кому найбільш поталанило. Перше місце із загальною сумою 341 бал у Олександра Савченка. Другий результат (297 балів) у Юрія Савченка. Третє місце виборов Вадим Якимчук – 294 бали.

- Справжніми рибалками стають тільки наполегливі, - розмірковує Сергій Онищук, - ми маємо приклад сім’ї Савченків. Тепер син став конкурентом для батька. Так має бути, бо справжня риболовля – це не тільки азарт, здорова конкуренція, а й хороший відпочинок.

Сергій Онищук нагадав присутнім, що традиційно надійну підтримку діяльність «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» має від профкому електростанції, його спортивно-масової комісії та Спорткомплексу «Енергетик».

Наш кор.

Фото Олега Гея