Спрощена система оподаткування – кращі й ширші можливості для платників

 

В. о. першого заступника міського голови, начальник фінансового управління Валентина Кравчук взяла участь у роботі розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ обласної державної адміністрації, яке відбулося 30 липня цього року. Провів його заступник голови облдержадміністрації Володимир Галищук. На засіданні розглядалося питання про зміни до Податкового кодексу України та особливості функціонування спрощеної системи оподаткування в умовах змін у податковому законодавстві.

Як зазначив головуючий, Верховною Радою України 24 травня 2012 року прийнято Закон №4834-VI, який набрав чинності з 1 липня 2012 року. У ньому особлива увага приділяється удосконаленню спрощеної системи оподаткування.

Мета прийняття цього документа — спрощення процедури взяття на облік платників податків, покращення адміністрування податків і зборів, уникнення конфлікту інтересів між платниками податків і контролюючими органами, надання більших можливостей платникам податків щодо застосування спеціальних режимів.

Про особливості функціонування спрощеної системи оподаткування в умовах змін у податковому законодавстві доповів заступник голови державної податкової служби в області Володимир Михайлюк.

За результатами обговорення, підписано протокольне рішення щодо прийняття до відома змін до Податкового кодексу України та особливостей функціонування спрощеної системи оподаткування в умовах змін у податковому законодавстві.

 Богдан Фединчук