Стрiльбище для удосконалення професiйних навичок

На цьогорічний День Збройних Сил України воїни частини №3043 з охорони Хмельницької АЕС отримали чудовий подарунок – нове, обладнане стрільбище, де є змога здійснювати належну військову підготовку, проводити практичні стрільби з таких видів зброї, як автомати та пістолети різних марок. Вітав зі святом захисників Вітчизни та відкриттям стрільбища керівник станції Микола Сергійович Панащенко. «Думка створити тренувальний майданчик для стрільби  виникла порівняно недавно і досить оперативно реалізована, - зазначив Микола Сергійович. – Бажаю кожному бійцю відточувати тут майстерність до сьомого поту, працювати по мішенях ретельно і швидко, але ніколи не застосовувати ці навички по реальних цілях». Далі разом з командиром частини П.Босим, головою профкому ХАЕС М.Гуком генеральний директор станції перерізав червону стрічку і дав старт значно вищому, як до тепер ступеню навчання бійців на сучасному стрільбищі.

Заступник командира частини Сергій Вергелес дав загальну характеристику стрільбища. Кулезахисні та кулеприймальний вали мають належну товщину і досить надійно захищають від куль. Вогонь по мішенях можна вести з відстані сто метрів. Добре позначена лінія вогню. Найближчим часом планується обладнання стрільбища засобами, які дозволять здійснювати навчання в умовах сутінок і навіть вночі. Відтак відпадає необхідність використовувати стрільбище міського професі­йного ліцею та Цвітохи. Це дає економію коштів, дозволяє частіше проводити заняття.

Зазначимо, що стрільбище знаходиться на території, що охороняється військовою частиною і обмежує несанкційний доступ сторонніх осіб.

Віктор Гусаров

Фото Павла Ананьїна