Свято народження книги

Чергова мистецька подія мала місце у Нетішині: 17 липня відбулася презентація нового друкованого видання, присвяченого життю і творчості славетної Лесі Українки та її сестри по духу, наслідувачки життєвих цінностей та ідеалів поетеси, нашої сучасниці Світлани Лелях-Бегутової. Книга під назвою «Величні сподвижниці України» містить наукові праці й розвідки, приурочені 150-й річниці від дня народження геніальної поетеси та 50-й річниці творчої діяльності нетішинки Світлани Лелях-Бегутової.

Це не перший творчий доробок, що популяризує життя і творчість двох жінок: далеких за відстанню років, що розділяє їх, близьких за духом та сподвижництвом. Як і книга «Дві долі – одна філософія життя», так і нинішня, є взірцем патріотизму, любові та відданості своїй Батьківщині. Видання багате  низкою історичних досліджень із маловідомих фактів біографії Лесі Українки, науковими працями та розвідками, які систематично проводить Новоград-Волинський музей цієї відомої на увесь світ поетеси. Світлана Мефодіївна постійно підтримує тісні зв’язки із колективом закладу, тому їх співпраця увінчується низкою творчих заходів, мистецьких доробків: книг, картин, пам’ятників.

На святі, приуроченому народженню книги, зібралося багато поціновувачів Лесі Українки та справжніх друзів, а також родина нашої сучасниці Світлани Лелях-Бегутової. Від імені генерального директора Хмельницької АЕС Андрія Козюри слова вітання та квіти для Світлани Мефодіївни вручила заступник генерального директора ВП ХАЕС з економіки та фінансів Альвіна Шестак. Привітав мисткиню  і колишній очільник енергопідприємства, а нині головний консультант президента «НАЕК «Енергоатом» на майданчику Хмельницької АЕС Микола Панащенко.

Про безцінну роль книги в житті кожної людини, її вічність та наповненість мудрістю наголосив у своєму вітанні  заступник голови правління ПАТ «УБ ХАЕС» Олександр Степанюк під редагуванням якого презентоване видання побачило світ.

Нетішинку Світлану Лелях-Бегутову, одержиму Лесиними цінностями та духовними ідеалами, як зауважила директор музею Лесі Українки Віра Римська, віншувала і делегація зі славного Новоград-Волинського, міста, яке стало колискою життя і творчості поетеси. Радість від народження нового друкованого видання розділили зі Світланою Мефодіївною і творча інтелігенція міста енергетиків, гості та друзі зі Славути, Хмельницького, Вінниці, земляки з Лисичого та Крупця.

Атмосфера свята була наповнена щирими емоціями, віршами та мелодійною українською піснею, в тому числі і на слова невмирущої Лесі Українки.

Тетяна Степанюк