Свято, що завжди з нами

- День енергетика – спільне свято всіх нетішинців, бо від роботи Хмельницької АЕС залежить існування міста, добробут мешканців, розвиток інфраструктури і, зрештою, громади, - наголосив у вітальному слові з нагоди свята міський го­лова Олександр Супрунюк. – Ми маємо разом уболівати за те, щоб містоутво­рююче підпри­ємство функціонувало на повну потужність, примножувало здобутки, розвивалось. Очільник міста вручив групі працівників під­приємства грамоти міськради, відзначив роль активістів з АЕС у житті Нетішина.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко з свого боку зазначив, що 2018 рік був непростим для колективу в силу ряду обставин, серед яких підготовка до найдовшого у історії першого енергоблока планово-попереджувального ремонту, який триватиме 257 діб і має визначити подальшу долю першого мільйонника. Принаймні стоїть завдання продовжити його роботу не менше, як на десять років. Очільник станції висловив впевненість, що в місті ще довго функціонуватимуть два мільйонники і на порядку денному залишається добудова третього та четвертого енергоблоків ХАЕС. Микола Сергі­йович доповів, що план збіглого року з виробництва електро­енергії виконано достроково, коефіцієнт встановленої потужності на момент урочистостей становив 72,5 відсотка, що є кращим показником серед АЕС України. Геренальний директор виконав почесну місію, вручивши ряду фахівців станції від­знаки ДП «НАЕК «Енергоатом». Він також зазначив, що багато працівників станції з нагоди свята нагоро­джені станційними відзнаками.

Привітав колектив атомників голова профкому Хмельницької АЕС Михайло Гук, наголосивши, що профспілки спільно з адміністрацією приклали багато зусиль, аби станційники отримували гідну платню за звитяжну працю. Михайло Володимирович оголосив переможців Спартакіади ХАЕС, які найяскравіше проявили себе на спортивних майданчиках, вручив кільком фізкультурникам станції унікальну відзнаку: «Лицар спорту ХАЕС».

До вітань того дня долучились представники ПАТ УБ ХАЕС, чиїми руками свого часу зведено місто і енерговелет Хмельниччини. Вітали атомників колеги з обласного центру.

Юні таланти міської школи мистецтв подарували кілька музичних номерів, а у заключній частині свята неперевершену майстерність продемонстрували артисти Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського. Це було феєричне шоу, що відгукнулось у серцях присутніх у залі багатими емоціями, гарячими оплесками.

Фото Віктора Гусарова