Територіальні громади об’єднують зусилля

У лютому в рамках робочого візиту на Хмельницьку АЕС делегації ДП «НАЕК «Енергоатом»  відбулось підписання меморандуму про співпрацю між Нетішинською міською радою та ВП «Хмельницька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом». Метою меморандуму передбачено забезпечення активної та плідної співпраці задля стабільного зростання якості життя мешканців міста на основі розвитку економіки, ощадливого ставлення до природного середовища, участі громадськості у процесі прийняття всіх рішень, що стосуються розвитку громади.

Тоді генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра акцентував увагу на спільному опрацюванні проектів, нормативно-правових документів з питань забезпечення життєвого циклу ядерних уста­но­вок, які стосуються інтересів Нетішинської міської територіальної громади. Керівник ХАЕС закликав до консолідації спільних зусиль щодо добудови 3 та 4 енергоблоків, розвитку інфраструктури, зміцнення соціально-економічного становища Нетішинської громади.Зазначалось, що меморандум є важливим для забезпечення стабільного зростання якості життя мешканців Нетішинської громади та відкритості діяльності виконавчих органів міської ради. Обговорювались актуальні проблеми щодо медичного обслуговування жителів ОТГ, розвитку спорту, здорового способу життя, організації дозвілля, залучення до реалізації мети меморандуму жителів міста, взаємодії з депутатами всіх рівнів.

А у квітні співпрацю вирішено поширити не лише на Нетішинську територіальну громаду, але й сусідів з Рівненщини, адже  територіальні громади мають низку спільних інтересів у економічній, соціальній та культурній сферах, пов'язані транспортною та дорожньою інфраструктурою, спільними  традиціями. Тому співпраця на взаємовигідних умовах є основою стабільного розвитку та має величезний потенціал для покращення життя у регіоні. Цей потенціал може бути використаним найбільш продуктивно лише за умови тісної взаємодії, партнерства та добросусідства між громадами.

Відтак, відбулось підписання Меморандуму між Нетішинською  і Острозькою міськими територіальними громадами за безпосередньої участі колективу  Хмельницької АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом». Документ підписали очільники громад  Олександр Олексійович Супрунюк, Юрій Петрович Ягодка і генеральний директор ХАЕС Андрій Рос­тиславович Козюра.

Сторони домовилися зосередити зусилля у напрямках благоустрою, освіти, спорту, медицини, оздоровлення, екології, економіки, туризму та культури, координуватимуть діяльність з підготовки стратегій розвитку громад, які органічно поєднуватимуть переваги громад, учасників партнерства і будуть доповнювати сильні сторони громад та комплексно вирішуватимуть про­блеми територій.Пріоритетними напрямами партнерства визначено: спільне вирішення будівництва сміт­тєпереробного підприємства у Нетішинській міській ТГ; розвиток туристичного кластеру на базі історичних місць Острозької міської ТГ, Хмельницької АЕС та Нетішинської міської ТГ, спільна робота над підтримкою громадами розвитку безпечної атомної енергетики регіону, зокрема добудови енергопотужностей Хмельницької АЕС. Окрім цього важливим визнається використання потенціалу КНП НМР «Спеціалізована медико-санітарна частина міста Нетішина» для забезпечення надання якісних медичних послуг усім Сторонам.

В числі пріоритетів взаємовигідне співробітництво та сприяння ефективній діяльності на благо підростаючого покоління та громади в цілому.

Фото Віктора Гусарова