Тільки уверх

З 11 по 13 листопада у Нетішині проходили Всеукраїнські змагання зі скелелазіння серед юнаків, дівчат, юніорок та юніорів. До міста атомників завітали спортсмени із Харкова, Краматорська, Кам’янця-Подільського, Сєвєродонецька, Нікополя, Рівного, а також із Сумщини, Житомирщини, Вінниччини, Луганщини, Полтавщини, Дніпропетровщини.

Варто зауважити, що у місті енергетиків є два діючих спортивних клуби (СК) зі скелелазіння, якими опікуються працівники Хмельницької АЕС. Зокрема, у СК «Вершина» тренує юних скелелазів працівник енергоремонтного підрозділу Олександр Веремійчук, а інструктор навчально-тренувального центру ХАЕС Михайло Ковальчук навчає молодь у клубі «Пульсар».

Змагання проходили у різних вікових категоріях, де юні скелелази показували свої вміння у подоланні складних трас та демонстрували достойні швидкісні результати. Особливо приємно було спостерігати за наймолодшими спортсменами, які долали свої перші перешкоди та здобули заслужені нагороди. У наймолодшій категорії скелелази СК «Вершина» Артур Максимчук посів перше місце в змаганні на складність і став третім за швидкістю, а Іван Мельник продемонстрував найкращу швидкість.

Серед скелелазів 2008-2009 років наро­дження Андрій Головач (СК «Вершина») вправно впорався зі складною трасою, здобув перше місце та показав другий результат за швидкістю. Натомість вихованець «Пульсара» Євген Грабчук був найшвидшим та посів другу сходинку у змаганнях на складність. У віковій категорії 2006–2007 років народження третьою стала нетішинка Олександра Лєбєдєва (СК «Вершина»).

Запекла боротьба розгорнулася у найконкурентнішій категорії 2004-2005 років народження, де не залишив шансів своїм суперникам вихованець нетішинського клубу «Вершина» Ярослав Кондратюк, здобувши дві найвищих нагороди. У трійку нетішинських дівчат цієї ж вікової категорії змогла втрутитися лише спортсменка із Дніпропетровщини, яка стала третьою у змаганнях на складність. Перше місце у цьому виді посіла Катерина Педько (СК «Вершина»), яка була другою за швидкістю. На другій сходинці Аліна Ігнатеску (СК «Пульсар»), яка посіла перше місце за швидкістю проходження траси. Третьою у змаганнях на швидкість стала Юлія Ігнатеску (СК «Пульсар»).

У віковій категорії 2002-2003 років наро­дження відзначилися скелелази міста атомників Анастасія Пишняк (СК «Вершина»), яка була третьою у двох видах та Даніїл Кадрилєєв (СК «Пульсар»), який показав третій результат за швидкістю.

Змагання такого рівня в місті Нетішині проходять вперше, але на свято спорту зібралися юні спортсмени із всіх куточків України, щоб не лише продемонструвати свої вміння, а й об’єднатися в єдину родину заради кращого майбутнього.

Олена Веселова

Фото автора