ШаблI до бою!

Традиційний турнір з фехтування з нагоди Дня енергетика проведено у Нетішині. Право приймати у себе кращих молодих фехтувальників місто заслужило завдяки гучним успіхам земляків у найпрестижніших змаганнях. Так, на базі ППО ХАЕС діє комплексна ДЮСШ, одним з підрозділів якої є фехтувальне відділення. Її очолюють  майстер спорту України з фехтування Віталій Миколайович Цисарук та заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Ольга Каральтдинівна Штурбабіна.

Цьогоріч головним здобутком фехтувальників стала командна срібна медаль на чемпіонатах Європи та світу шаблісток Галини Пундик і Ольги Жовнір; золота командна нагорода на Всесвітній уні­версіаді Дмитра Бойка, Олега Штурбабіна та Дмитра Пундика; командне «срібло» Аліни Комащук та Галини Пундик на Всесвітній універсі­аді; «бронза» Аліни Комащук на кубку Європи. Призерами етапів кубків світу та Європи цьогоріч стали: Ольга Жовнір, Галина Пундик, Віктор Тарикін. 

Призерами та переможцями чемпіонатів та Кубків України - Ольга Жовнір, Галина Пундик, Ірина Кравчук, Олег Штурбабін, Дмитро Пундик, Дмитро Бойко, Аліна Комащук, Олександр Торчук, Станіслав Конопацький, Наталія Махмет, Євген Аулов, Софія Савостєєва, Ірина Щукла, Олексій Шимко, Вадим Плазій, Василь Польовий, Віктор Тарикін, Марія Цимбота, Максим Поліщук, Василь Процюк, Владислав Садовець, Анна Єднорал, Анастасія Бережная, Даша Баришнікова, Мар’яна Рольська, Юрій Пєшков та  Надія Козак.

Дві фехтувальниці школи входять до основного складу збірної команди України, ще дві  потрапили до резерву збірної команди України.

У 2011 ро­ці підготовлено 2 майстри спорту України, два кандидати у майстри спорту, два першорозрядники, 12 спортсменів ма­сових розрядів. Спортсмени відді­­лення взяли участь у 33 змаганнях різного рівня.

Отож, розраховували неті­шинці і на змаганнях у рідних стінах отримати найкращі результати. Насамперед жадали перемоги від Ірини Щуклої, адже буквально перед цим стартом нетішинка вдало виступила на етапі Кубка світу з фехтування серед кадетів, який проходив у німецькому місті Гьопенген. Там Ірина виборола срібну медаль. На жаль, не змінила традиції Іра і цього разу. В особистих змаганнях вона була другою. В трійці кращих були ще нетішинці Марія Цимбота та Віктор Тарикін. В командних змаганнях наші кадети (юнаки і дівчата) пропустили вперед збірні з Миколаєва і Черкас. У змаганнях взяли участь понад сімдесят шаблістів.

Фото Валерія Валуєва