Транспортники випробовуватимуть новий спецодяг

Нещодавно у навчально-тренувальному центрі Хмельницької АЕС відбулась презентація спеціального одягу, який виготовляється із тканин компанії STG (Special Textile Group), що базується у місті Харків. Представники компанії продемонстрували фахівцям підрозділів електростанції зразки сучасної продукції, що є базовою при виготовленні спеціального одягу провідними вітчизнями підприємствами. За словами Миколи Шевердіна, - начальника відділу реалізації та маркетингу цієї компанії, основна увага зосереджена на виготовленні тканин,  здатних витримувати високі температури та різні агресивні середовища. Такі матеріали використовують для пошиття спеціального одягу металургам, працівникам інших специфічних професій  промислового виробництва. Є досвід застосування подібних виробів в колективах ряду обленерго.

- Наша співпраця з «НАЕК «Енергоатом» розпочалася рік тому, - розповідає Микола Олександрович. - Для потреб спеціа­ліс­тів Рівненської, Південно-Україн­ської та Хмельницької атомних електростанцій ми надали комплекти спеціального одягу з умовою використання його у виробничих умовах. Цей процес проходить під наглядом спеціалістів відділів охорони праці підприємств. Основна увага спрямована на визначенні термінів придатності спеціального одягу під час роботи та кількості циклів його прання. Маємо позитивні відгуки.

У ході презентації продукції компанії її представники розповіли про сучасні вимоги до виготовлення спеціального одягу, зупинились на вітчизняних стандартах та процедурах сертифікації продукції.

Серед представників Хмельницької АЕС на презентації був присутній  заступник начальника транспортного цеху по роботі з персоналом Ігор Дмитришин. Він з свого боку  розповів про особливості ремонту та обслуговування стан­ційного автотранспорту, під час якого використовуються різні мастильні матеріали, кислоти, тощо. Гості прийняли рішення до експериментальних випробувань нового спеціального одягу долучити і транспортний цех. Для  потреб працівників ТрЦ передано два ком­плекти такого одягу.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука