Туман – не завада затятим рибалкам

Минулої суботи проведено змагання на кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» з ловлі хижої риби на спінінг з човна. Вони проходили на водосховищі неподалік Острога.

День для риболовлі виявився вдалим та комфортним, на завершальній стадії бабиного літа. Але певні погодні умови все ж таки внесли свої корективи. Це – туман. Суддівська колегія під керівництвом голови «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергія Онищука прийняла рішення початок змагань перенести принаймні на годину, щоб була хороша видимість. Все це для безпеки перебування на воді учасників змагань. Крім цього головний суддя змагань провів інструктаж учасникам і наголосив на чіткому дотриманні ними правил безпечної поведінки. Категорично було заборонено вихід на воду без рятувального жилета і непідготовленого плавзасобу.

 Цього разу позмагатись у майстерності володіння спі­нінгом виявило бажання аж тринадцять екіпажів, кожен з яких складався із двох рибалок.

Особливістю сектора №2 є те, що тут можна відшукати різні глибини. Це дає хороший шанс для вдалої риболовлі.

Початок змагань виявився, як мовиться, не багатим на улови. Перша рибина була впіймана членами команди «Рокко» аж через півгодини.

Традиційно після завершення змагань відбулось визначення переможців. Суддівська колегія у складі Сергія Онищука, Андрія Микульського, Олександра Брянчика, Юрія Чепурка та Олега Гузя ретельно зважила всі улови і винесла вердикт.

Перше місце дісталось команді «Балекс», капітаном якої є віце-чемпіон світу із риболовлі Микола Свірик. Вони зуміли упіймати аж 6 кілограмів 260 грамів риби. Скромнішим виявився результат команди «Баракуда» (капітан Андрій Нагай) -  4 кілограми 630 грамів. Із порівняно  невеликим розривом третє місце здобула команда «Релакс» (капітан Олександр Власюк). Їх улов склав 4 кілограми 310 грамів.

Переможці одержали кубки, медалі, грамоти та позитивні емоції.

За словами Сергія Онищука, нинішній «рибальський» рік планується завершити змаганням із ловлі риби на кризі, який буде приурочено Дню енергетика.

Олександр Шустерук