Цього разу на другому мiсцi

У болгарському місті Албена відбувся 16 робітничий спортивний фестиваль, участь у якому взяли понад дев’ятсот  спортсменів з тринадцяти країн світу. Вшосте у цих змаганнях брали участь українські спортсмени, представлені командою ДП «НАЕК «Енергоатом». Очолювали нашу делегацію голова ЦФСК «Атом України» М.Гук та голова спортклубу ВП ЗАЕС В.Діброва.

Наші спортсмени взяли участь у п’ятнадцяти видах змагань з вісімнадцяти і в підсумку вибороли друге загальнокомандне місце. Це надзвичайний успіх атомників України, адже до цього команда двічі поспіль пробивалась до трійки призерів. Беззаперечними фаворитами змагань були і залишаються  господарі майданчика, а от піднятись вище нам завжди заважали атомники Росії. Цього разу українські спортсмени випередили свого суперника на чотири бали. У п’ятірці кращих  закріпились фізкультурники профспілки «Життєзабезпечення» з Санкт-Петербурга та команда Белпрофмаш з Білорусії.

Відзначимо, що атомники України стали призерами у низці дисциплін. Зокрема здобули перше місце у шаховому турнірі жінок  та на першій дошці. Друга позиція у командному залі­ку  у таких видах як легка атлетика (жінки), пляжний волейбол (жінки і чоловіки), манамет (різновидність волейболу), гирьовий спорт. В трійці кращих наша команда була  в таких дисциплінах, як пляжна боротьба (жінки). За підсумками 16 робітничого  Фестивалю здобуто 11 кубків за командні змагання. Крім цього у командній боротьбі наші спортсмени відзначені 6 золотими, 11 срібними, 15 бронзовими медалями. В особистих змаганнях отримано шість золотих, одну срібну і 4 бронзові медалі.

Як відзначив керівник делегації Михайло Гук, кожен представник компанії вніс частину своєї майстерності і сили у перемогу. Це була атмосфера високого під­несення і безкомпромісності на спортивних майданчиках і водночас почуття єдності робітничого спорту в усьому світі.

Наша команда була екіпірована у єдину форму, виготовлені корпоративні банери, інші атрибути, що вказували на приналежність до атомної енергетики України.

Планка робітничих змагань піднята на значну висоту. Підтримувати цей дух змагальності буде не просто, але у Корпорації багато робиться, аби працівники були здоровими, міцними, позитивно мотивованими.

Віктор Павлов