У єдності – наша сила!

Численний колектив нетішинських атомників підтримав мешканців Енергодара та працівників Запорізької АЕС, які нині перебувають у складній ситуації, імпровізованим мітингом. Слова захоплення відважними колегами, які не втрачають бойовий дух та гідно тримаються в окупації, звучали з вуст різних промовців.

Генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра на адресу енергодарців проголосив наступне:

– Ви справжні герої, ви мирним шляхом хоробро та героїчно боретесь із озброєним російським окупантом. Усі ми – колектив Хмельницької АЕС та нетішинці – підтримуємо вас, віримо у незламність козацького духу та перемогу. Боріться –  поборете! Ми разом з вами вимагаємо негайного звільнення з полону першого заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка, який особисто займався організацією гуманітарної допомоги жителям блокованого міста. Разом – ми сила! Усе буде Україна!

Підтримали колег-атомників та жителів окупованого міста-супутника ЗАЕС  голова профспілкової організації Хмельницької атомної електростанції Михайло Гук, працівники різних підрозділів ХАЕС. Михайло Гук закликав світову спільноту закрити небо над Україною:

– Ми гуртом стали на підтримку вашої незламної волі і духу. Я хочу звернутися до можновладців різних країн планети, аби схаменулися і звернули увагу, що зараз відбувається у маленькій квітучій Україні. На країну напав агресор, у якого відсутнє поняття людяності, християнської моралі, і свідченням цього є бомбардування мирних міст і об’єктів цивільної соціальної інфраструктури: шкіл, лікарень, пологових будинків, домівок українців. Благаю, закрийте небо!У виступах інших промовців звучала впевненість,  що перемога буде за українцями, бо вони на своїй землі, бо земля ця заповідана Богом.

Тетяна Степанюк

Фото Євгена Цибульського