У НАВЧАЛЬНО-ТРЕНУВАЛЬНОМУ ЦЕНТРІВИБОРЮВАЛИ ЗВАННЯ «КРАЩИЙ ІНСТРУКТОР РОКУ»

«Самовдосконаленню немає меж» - саме  цю істину стверджують і спеціалісти відділу навчально-методичного забезпечення, відділів підготовки оперативного та ремонтного персоналу, що функціонують в навчально-тренувальному центрі Хмельницької АЕС. З року в рік вони відшліфовують професійні навички, знання та вміння атомників, проводять підготовку персоналу за різними напрямками. Тому наставники з навчально-тренувального центру також постійно підвищують і свій рівень знань, і самоосвіту, адже вчитель завжди повинен бути на висоті. А досвід і знання своєї справи дають високі результати. Саме з цією метою уже більше десяти років на ХАЕС проводиться конкурс професійної  майстерності серед інструкторів НТЦ.

Нещодавно п’ятеро викладачів-інструкторів навчального центру змагалися у своїй майстерності в черговому професійному випробуванні, яке відбувалося у два етапи – теоретичному та практичному. Павло Закандаєв, Сергій Нарожний, Микола Одійчук, Олексій Ущаповський та Олексій Шевченко виборювали звання «Кращий інструктор року-2020».

Теоретичний етап конкурсу проводився у комп’ютерному класі з використанням системи дистанційного навчання та контролю знань «АСКН». Усім учасникам конкурсу було видано завдання на проходження тесту за обраним номером білету в системі дистанційного навчання та контролю знань. Практичний етап конкурсу складався з двох частин: розробки навчальних матеріалів для теоретичного заняття та проведення теоретичного конкурсного заняття.

Учасники ґрунтовно готувалися до своїх виступів, удосконалювали методику викладу лекцій, застосовували наочні матеріали, урізноманітнювали теоретичну базу науково-популярними роликами, цікавими сюжетами. Оцінювала інтелектуальні ринги конкурсна комісія НТЦ ВП ХАЕС на чолі із заступником генерального директора з персоналу Богданом Шмигельським. «Заявити про себе і подати молодшим колегам приклад – саме цю мету і переслідує конкурс серед інструкторів навчально-тренувального центру. Це процес, під час якого наставники мають змогу подивитися на навчання та оцінювання з іншого боку і виявити свої сильні та слабкі сторони, в результаті усе це позитивно впливає на процес підготовки та навчання персоналу», - наголосив Богдан Леонідович.

Підвівши підсумки теоретичного та практичного етапів, судді визначили переможців. Лідером змагання став Олексій Ущаповський з роботою на тему «Підсистема діагностики обладнання електроживлення СУЗ виробництва «Імпульс». Робота з архівами і параметрами». Відповідно друге та третє місця посіли Олексій Шевченко, який готував «Розробку технологічної карти зі зварювання WPS» та Сергій Нарожний, який брав участь у конкурсі з роботою на тему «Блок управління механізмом ПТК «РАДІЙ». За кожне призове місце інструкторам-учасникам буде виплачено грошові винагороди, які визначені спільним рішенням адміністрації та профспілкового комітету Хмельницької АЕС.

Тетяна Степанюк