У плинi часу свiт книжковий вiчний…

День Віри, Надії, Любові, які в сполученні цих імен означають верховенство премудрості Софії. Ці імена є також хранителями нашої бібліотечної родини і вони співпали з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек. Співзвучним є те, що бібліотекарі є також хранителями людської мудрості – книги.

Ось уже 21 рік поспіль в нашій державі  30 вересня відзначається Всеукраїнський  день бібліотек.

Цього року Всеукраїнський День бібліотек пройшов під девізом: «Бібліотека – час дій, час змін».

Цьогоріч  Нетішинські міські бібліотеки  святкували свої ювілеї - 95 років з часу відкриття міської бібліотеки №3 та 65 років з часу відкриття міської бібліотеки №4.

Міські бібліотеки №3 та №4 обслуговують читачів у садибній забудові міста. Вони свято бережуть традиції нашого краю, популяризують народну твор­чість, поєднують свою роботу із художньою самодіяльністю.

З нагоди ювілейного святкування у міському будинку культури пройшли урочистості.

Щиро привітав  бібліотекарів начальник управління культури Іван Михасик та вручив почесні грамоти виконавчого комітету Нетішинської міської ради та грамоти управління культури працівникам бібліотек - ювілярів бібліотекарю 1 категорії МБ№4 Надії Брень та бібліотекарю І категорії МБ№4 Наталії Груші. Також почесними грамотами були відзначені бібліотекар 1 категорії центральної міської бібліотеки Тамара Андрійчук та провідний бібліотекар міської бібліотеки для дітей  Олена Матвійчук.

Вітання та теплі щирі побажання колегам того дня звучали з вуст директора Нетішинської міської ЦБС Марії Омельчук.

На свято завітали давні вірні друзі бібліотек – учасники літературного об“єднання «Натхнення»: Віктор Гусаров, Микола Руцький, Петро Войтович, Тетяна Ходак. В когорті вітань було щире слово давнього друга бібліотек Миколи Радиці, який подарував літературний альманах «Південний Буг», куди увійшли його вірші, які він презентував у місті Хмельницькому в рамках літературного фестивалю «Слово єднає».

Музичні вітання для бібліотекарів та всіх присутніх прозвучали у виконанні колективів Нетішинського будинку культури.

При взаємодії із міською владою та управлінням культури  вдається досягати значних успіхів та вирішувати нагальні потреби. Бібліотеки стають сучасними, наповненими змістом та новими надходженнями.

Власна інформація