У солідарності наша сила

Михайло Володимирович Гук, голова профкому Хмельницької АЕС з 2000 року

- Вважаю, що Атомпрофспілці слід утримати і розвинути досягнуті за 20 років здобутки. Важливо, щоб вони не розчинились, не затушувались на фоні кризового стану економіки, адже Атомпрофспілка володіє цілим рядом ознак, притаманних профспілкам, значно більшим за кількісним складом і фінансовими можливостями. Наша профспілка володіє контрольним пакетом Атомпрофоздоровниці та власної страхової компанії, має  свій друкований орган «Атомник України». Структурна одиниця Атомпроф­спілки –  профспілкова організація НАЕК Енергоатом, - є каталізатором  ідей і подразником для решти учасників профспілкового руху в державі. Ми підбили підсумки п’ятиріччя і збіглого року, і констатуємо, що здійснено кроки в бік зменшення розриву між промисловим і непромисловим персоналом, маємо напрацювання у зростанні тарифних ставок, турботу у сфері охорони праці, юридичному захисті тощо.

Тривожить, що останнім часом втрачено значні колективи, що свого часу складали  промислове ядро галузі, як, приміром, підприємства і організації Дніпродзержинська. Хочеться, аби Атомпрофспілка сформулювала і впровадила у життя загальну стратегію для всіх структур, у тому числі й для підприємств промисловості, МНС, національних парків.

Віталій Пятковський, член ревізійної комісії ЦК Атомпрофспілки, голова організації молоді  Хмельницької АЕС двох каденцій

- Вважаю, що в профспілкових колективах не сповна використовують потенціал молоді. Можу запевнити, що в молодіжному середовищі чимало енергійних, достатньо підготовлених, амбітних особистостей, яким можна довіряти найвідповідальніші ділянки роботи. Зокрема саме молодь розробляла стратегію розвитку профспілкової організації і багато позицій з неї  прийнято до впровадження. Молодь має ідеї, бажання і можливості для безпосередньої роботи в профспілковому середовищі, хоча не завжди отримує підтримку від дещо інерційного оточення.

Гадаю, з’їзд намітить нові рубежі і дасть пош­товх для нових ідей.

Олександр  Богуш, член ЦК Атомпрофспілки, майстер ремонтно-механічних майстерень енергоремонтного підрозділу Хмельницької АЕС

 - На ювілейний з’їзд Атомпрофспілки їду з двозначним настроєм. Усвідомлюю і підтвер­джую, що Атомпрофспілка нині є найкращою на теренах держави, водночас відчуваю її залежність від державної політики. Хочу, аби ця зале­жність зменшилась, і ми могли самостійно, за рахунок власних внесків жити наповну, добиватись поставлених цілей не оглядаючись на сильних світу цього. Ми не підняли голос у підтримку вимог чорнобильців та інших соціальних партнерів. А це свідчення слабкої солідарності профспілок. Я хочу побажати оптимізму тим, хто стояв біля витоків нашої профспілки, європейськості у діях обраних нами очільників, сміливого погляду в майбутнє.

Про перебіг подій на обох профспілкових форумах читайте в наступному номері газети. 

Планова перевірка систем оповіщення