У здоровому тілі – здоровий дух

Минула робоча п’ятниця для частини працівників Хмельницької АЕС закінчилася не підготовкою до очікуваних вихідних, а феєричним стартом від адміністративної будівлі атомної електростанції. У такий спосіб активні атомники вирішили відзначити День фізичної культури і спорту: організували легкоатлетичний пробіг від ХАЕС до міського парку культури і відпочинку. Учасників зібралося більше сотні: до працівників ХАЕС долучилися і військовослужбовці частини 3043 з охорони атомної електростанції. Серед дорослих чоловіків і жінок виявили бажання спробувати свої сили і юні учасники, а у місті до них приєдналося ще більше 50-ти нетішинців.

Любителів бігу з Днем фізичної культури і спорту привітав заступник генерального директора ХАЕС з персоналу Богдан Шмигельський.

- Радий, що наші працівники виявляють бажання і активно долучаються до акцій та заходів, які організовуються на Хмельницькій АЕС. Адже спорт дозволяє відкрити у собі ті ресурси, які стануть корисними і у праці. В здоровому тілі – здоровий дух! Сподіваюся, що кількість працівників, які шанують спорт, збільшуватиметься у геометричній прогресії.

Один з ініціаторів та організаторів цього та проведених уже раніше заходів оператор РВ реакторного цеху атомної електростанції Дмитро Кознюк задоволений, що велика кількість працівників ХАЕС не просто займається різними видами спорту, а й бере активну участь у їх популяризації:- Ми з командою однодумців з організації молоді ППО ХАЕС готували, готуємо і будемо надалі проводити різнопланові змагання та спортивні заходи. Впевнений, що влітку ми задали крутий старт низці цікавих креативних заходів. Усім треба ставати свідомішими і виділяти свій час для спорту. Це ж цікаво, модно і корисно для здоров’я. Хочу зазначити, що прибічників здорового способу життя серед працівників Хмельницької АЕС збільшується, вони групуються у команди, дружать, спільно проводять своє спортивне дозвілля.

Легкоатлети-любителі спільно із велосипедистами, які теж долучилися до акції, доволі швидко подолали дистанцію і дісталися до фінішу у міському парку. Кожен учасник забігу отримав пам’ятну медаль. Там же розпочалися міські урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту, у яких взяли участь і представники Хмельницької АЕС та профспілкового комітету станції.  З нагоди свята грамотами та подарунками були нагороджені тренери, спортсмени, інструктори та вчителі. Дванадцятьом найкращим спортсменам-атомникам було вручено відзнаку «Лицар спорту», серед яких нагородили і Вікторію Ткачук.

Заступник генерального директора ХАЕС з інфраструктури Віктор Демидюк, вітаючи присутніх, наголосив, що Нетішин – місто унікальне, адже має велику плеяду олімпійських чемпіонів, заслужених тренерів, а ХАЕС і надалі буде прикладати значних зусиль, аби спорт у місті розвивався і були ще кращі умови для занять.

Тетяна Степанюк