Українські атомні електростанції під надійним захистом Нацгвардії

26 липня на базі військової частини 3027 НГУ  генеральним директорам державних підприємств, що входять у  «НАЕК «Енергоатом»,  продемонстрували наявні технічні можливості, а саме  сучасні зразки озброєння, техніки та матеріальне забезпечення Національної гвардії України, які використовуються під час виконання завдань з охорони важливих державних об’єктів, у тому числі охорони атомних електро­станцій.

«Наші підрозділи десятки років забезпечують охорону даних об’єктів. Урахову­ючи сучасні виклики та загрози, питання забезпечення захис­ту ядерних об’єктів має вкрай важливе значення», - зазначив командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.

Президент ДП «НАЕК «Енер­гоатом» Юрій Недашковський з свого боку зауважив: «На сьогоднішній день, ми можемо бути впевнені в тому, що фізичний захист наших ядерних об’єктів здійснюється на­дійно, сучасними засобами і людьми, які пройшли відповідну підготовку.                        Але вдосконаленню немає меж, тому ми сьогодні тут, щоб  дізнатись, що ми  можемо зробити ще краще».

За результатами зустрічі досягнута домовленість про подальше обговорення блоку питань, що впливатимуть на покращення рівня матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів НГУ, які здійснюють охорону атомних електростанцій.

Прес-служба НГУ