Улови – в радість, благодійні внески – для ЗСУ

Минулої неділі у секторі №1 технологічної водойми Хмельницької АЕС відбулося благодійне змагання на кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» з лову хижої риби з човна. Взяти участь у ньому зголосилось 44 команди, кожна з яких складалась із двох учасників.

Кожна спортивна риболовля, яку організовує «Клуб рибалок-аматорів ВП ХАЕС» розпочинається традиційно – з інструктажів про безпеку поводження на технологічній водоймі, правил та вимог з аматорського рибальства. Усю корисну інформацію учасники благодійних змагань почули з уст голови «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергія Онищука. А потім він відзначив активних учасників, які допомагають у проведенні різних акцій, до яких активно долучаються любителі риболовлі, які працюють на електростанції, мешкають у нашому регіоні. Це Олександр Брянчик, Андрій Микульський, В’ячеслав Полійчук.

Восьма година ранку. Старт. Вісімдесят вісім учасників спортивної риболовлі відправилась на човнах шукати свою рибальську фортуну. Серед них – різні за віком рибалки. Є й імениті, чиї прізвища не раз звучали серед переможців. Також є й початківці, які мріють вийти на рівень хороших уловів.

На водоймі-охолоджувачі поведінка рибалок незмінна – на початку змагань перевірити активність риби та визначити найкращі місця її дислокації. Тут у кожного рибалки свої секрети, які відкриті протягом багаторічних відвідин водойм у різні пори року.

У народі кажуть, що захоплені реалізацією цікавої ідеї плину часу не помічають. Відведені шість годин на змагання промайнули майже непомітно.

На березі вишикувалась вервечка учасників змагань, щоб у суддів зафіксувати свої улови. Зважування точне і ретельне, бо часто трапляються випадки, що різниця між уловами  переможців може відрізнятись кількома десятками грамів.

Інтрига очікування… Нарешті підсумки змагань. Третє місце виборола команда «Здолбунів». Другий результат у представників «Темної конячки». А найкращі показники у «Штурму». Переможцями заслужено стали Кадим Каржау та Юрій Савченко. Їхній успіх став деякою «сенсацією» в історії проведення різних видів змагань серед членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС». Справа в тім, що підросли їхні діти – два Олександри, які навчилися рибалити краще за своїх батьків та почали відбирати собі призові місця. Тепер відбувся своєрідний реванш. Але це лише емоції для любителів аматорської риболовлі. Головне завдання благодійних змагань – зібрати кошти для потреб Збройних сил України. До речі, старший син Кадима Каржау бере активну участь у наближенні нашої Перемоги над підступними рашистами.

Не посоромив ветеранів рибальства Олександр Брайловський, який упіймав найбільшого окуня.

Сергій Онищук не забарився зі свіжою інформацією. За його словами, протягом проведення нинішньої спортивної риболовлі з лову окуня вдалося зібрати 80 тисяч 500 гривень. Як уточнив голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», ще залишилися невикористаними кошти із попередньої благодійної риболовлі. Загальна сума складає 134 тисячі 370 гривень.

– Є можливість придбати для наших військових дрон. Він завжди корисний на передовій, – пояснив Сергій Онищук.

На цьому благодійність рибалок-аматорів не закінчується. Допоки ворог топче святу українську землю – є потреба у підтримці наших захисників.