Уроки тактики та стратегії від бійців взводу спеціального призначення

На  стрільбищі в/ч  №3043  з охорони Хмельницької АЕС відбулись показові тактико військові навчання для вихованців комунального закладу "Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою”  Рівненської обласної ради за участю бійців взводу спеціального призначення. Вони демонстрували навички забезпечення охорони об’єктів, знищення диверсійних груп за допомогою малих  мобільних груп з використанням різних видів вогнепальної зброї та застосуванням прийомів рукопашного бою.

Для острозьких ліцеїстів бійці військової частини продемонстрували кращі зразки стрілецької зброї, яка є у наявності  взводу спеціального призначення. Це автомати «АК», пістолети Стєчкіна, снайперські гвинтівки, серед яких зброя швейцарського виробництва, здатна вражати цілі на далеких дистанціях.

За словами командира військової частини №3043 підполковника Костянтина Кабанова, у підпорядкуванні військових, які забезпечують охорону Хмельницької АЕС, вже два роки перебуває стрільбище. Кулезахисні та кулеприймальний вали мають належну товщину і досить надійно захищають від куль. Вогонь по мішенях можна вести з відстані сто метрів. Добре позначена лінія вогню. Найближчим часом планується обладнання стрільбища засобами, які дозволять здійснювати навчання в умовах сутінок і навіть вночі. Відтак відпаде необхідність використовувати стрільбища міського професійного ліцею та Цвітохи. Це економить кошти, дозволяє частіше проводити заняття. Показовим є й те, що  стрільбище знаходиться на території, яка охороняється військовою частиною і обмежує несанкціонований доступ сторонніх осіб.

Під час показових навчань курсанти з Острога взяли участь у тренуваннях із знешкодження диверсі­йних груп  спеціальним електронним  обладнанням, яке використовується для тренування військово­службовців військової частини №3043.

«Між військовою частиною №3043 та ліцеєм укладено договір про співпрацю. Перші  плоди ми вже маємо можливість оцінити. Для наших ліцеїстів є важливим досвід, який мають професійні військові, що займаються охороною такого важливого стратегічного об’єкта, як Хмельницька АЕС. Ми наші взаємини будемо поглиблювати, бо ж мета у нас одна – надійне забезпечення обороноздатності нашої держави» - наголосив виконувач обов’язків начальника  комунального закладу "Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою” Рівненської обласної ради, заступник начальника  з виховної роботи – начальник відділення виховної роботи підполковник Ігор Приступа.

Олександр Шустерук

Фото автора