Успіх нетішинських радіопеленгаторів на чемпіонаті Європи

З 31 травня по 3 червня 2018 року в сонячній Молдавії, неподалік від Кишинева, проходив Чемпіонат Європи зі спортивної радіопеленгації (багато хто знає цей вид спорту як "полювання на лисиць").

Більше 100 спортсменів з восьми країн на багатокілометрових дистанціях шукали радіопередавачі («лисиці») за допомогою приймача, карти і компаса, долаючи хащі, орієнтуючись на складній місцевості. При цьому, щоб розгадати хитросплетіння, які підготували судді, доводилося застосовувати наявні знання, досвід, фізичну витривалість.

Організатори чемпіонату поселили спортсменів в бізнес центрі, розташованому безпосередньо в лісі, на природі і свіжому повітрі. Тут же проходили змагання, що дозволило відмінно відпочивати і відновлюватися між стартами. Погодні умови також цьому сприяли, підтверджуючи статус сонячної Молдавії.

Чотири змагальних дні визначили кращих в дисциплінах спринт, класика 144 МГц, класика 3,5 МГц, радіо­орієнтуваня.

Звання чем­­піона Єв­ропи в складі збірної кома­нди України в різних категоріях вибороли: Данило Дво­­­р­ніков, Артем Мальований, Максим Дремлюга, Лев Кулінченко, Федір Карпович, Анатолій Поповченко, Богдан Войцеховський, Олексій Іванько, Сергій Штанько, Олександр Марчук, Василь Колодяжний, Сергій Зеленський, Микола Іванчіхін, Олег Фурса, Олена Петровська, Аліна Солоненко, Анастасія Бондарчук, Яна Петровська, Людмила Смик, Юлія Власюк, Олександра Пархоменко.

У загальнокомандному заліку збірна України посіла перше місце, на другому місці команда Молдови, третє місце між собою розділили збірні Болгарії та Росії.

В програму змагань входило чотири вправи: спринт, радіоорі­єнтування та дві класичні дистанції на д.145 МГц та 3,5 МГц. Нетішинці Олена Петровська (категорія Ж14) виборола три золота, Яна Петровська (Ж19) має в своєму архіві одне золото та три срібні медалі, Юля Власюк (Ж19)  – два золота, срібло та бронзу. Високі результати показали й інші вихованці Нетішинського КЮТу, а саме Жанна Бєлаш, Даніл Шпинов та Іван Железняк.