Кориснi вiдвiдини

24 квітня в Нетішині відбувся навчальний тренінг для представників міських та районних рад північного регіону області. Депутати Неті­шинської міської ради, Славутських і Шепетів­ських міських та районних рад, Білогірської та Ізяславської районних рад, голови об’єднаних терито­ріальних громад Славутчини мали можли­вість отри­мати вичерпну інформацію та відповіді на питання щодо важливих рефо­рм, які стартували в Україні. Серед таких меди­чна, освітня, пен­сійна реформи та децентралізація і зміни в органах місцевого самоврядування.

Другою частиною за­ходу став візит обранців громад на Хмельницьку атомну електростанцію. Для частини депутатів це не перше знайомство із енергопідприємством, інші із цікавістю оглянули повномасштабний тренажер першого енергоблока, що функціонує у навчально-тренувальному центрі, побували у машзалі другого мільйонника, мали можливість побачити  недобудовані потужності ХАЕС:  споруди 3 і 4 енергоблоків станції. Усі зауважили, що багато відкрили для себе нового, відзначили високий фаховий рівень підготовки працівників Хмельницької АЕС, представники якої детально презентували гостям роботу енергопідприємства.

- Я вперше на атомній електростанції, хоча завжди цікавилася цим енергетичним об’єктом, адже мешкаю поряд, в Ізяславі, - поділилася враженнями Іванна Мельничук, представник Ізяславської районної організації БПП «Солі­дарність». - Рада, що випала нагода познайомитися з найбільшим підприємством області. Для себе відзначила, що все тут – на високому органі­заційному та технічному рівні. Я – за розвиток Хмельницької АЕС, адже розбудова нових енергопотужностей піде на користь країні і регіону, зокрема. Це і нові робочі місця, і енергетична незалежність.

- Мене вразив масштаб атомної електро­станції, чистота і порядок. Те, що бачив по телебаченню чи в інтернеті, навіть близько не стоїть із реальною картиною. Однозначно, потрібно будувати нові енергоблоки, це розвиток держави. Наше завдання, як представників органів місцевого самоврядування, доносити інформацію громадам про важливість і необхідність фун­кці­о­нування ХАЕС і її подальший розвиток, - каже Артур Пилипчук, представник Шепетівської орга­нізації БПП «Солідарність».

Киянин Ярослав Максимчук, який, власне, і проводив навчальний тренінг, відзначив високу професійну підготовку спеціалістів-атомників, те, що на енергопідприємстві дуже відповідально підходять до навчання і тут потужно налагоджена система післядипломної підготовки та квалі­фікації кадрів.

- Мені було надзвичайно приємно приймати депутатів місцевих рад Хме­льниччини в Неті­ши­ні, - підкреслив голова Неті­шин­ської організації БПП «Солідарність» Олександр Степанюк. – Присутні змогли не тільки отримати для себе великий обсяг важливої ін­формації щодо впрова­дження нових реформ, а й на власні очі побачити найпотужніше енергопід­при­ємство регіо­ну, ознайомитися  з його роботою. Впевнений, що усі розуміють, яке важливе стратегічне та економічне значення має для країни Хмельницька АЕС, яка величезна відповідальність лежить на плечах її колективу. Відкритість і бажання вести діалог з будь-ким – це запорука розвитку і конструктиву. Я вдячний, що нам надали можливість вкотре побувати із візитом на Хмельницькій АЕС. Сподіваюсь, що кожен для себе і для громади зробить правильні висновки.

Тетяна Степанюк  

Фото автора