В ОЧІКУВАННІ «ДИВА»

Нещодавно у нашому місті на місці облаштування «Диво парку» відбулося імпровізоване знайомство представників місцевої текторіальної громади та ЗМІ із скульптором зі Славути Миколою Мельничуком. Саме його витвори складають основу композиції, яка розташувалась між старим насадженням соснового лісу, який є окрасою центральної частини міста енергетиків ще від початку його будівництва.

Над реалізацією мистецького проекту скульптор працював більше двох місяців. Тепер у парку, де проходить масштабна реконструкція території, з’явились великі казкові герої. Найбільшою скульптурою є великий гарбуз на колесах в оточені гномів та пацюків. У середині цього витвору одночасно можуть перебувати кілька людей. Саме цей бетонний овощ облюбували любителі цікавих фотографій. Вже й помічені учасники кількох весіль, які влаштували своєрідну фотосесію.

Увагу привертає й рижий кіт, що відпочиває на брусах. Для малечі є можливість побавитись піском біля чудернацьких жабок.

- Мені, як творчій людині, приємно, що цікава ініціатива знайшла підтримку у міського голови Нетішина Олександра Супрунюка. Тепер територія парку стане унікальною, - сказав Микола Мельничук.

До презентації долучився і заступник генерального директора Хмельницької АЕС Богдан Шмигельський. Він сказав, що залюбки до цього парку приводить своїх дітей, які поринають у казкову атмосферу і одержують позитивні емоції.

Скульптор Микола Мельничук народився на Рівненщині але з раннього дитинства мешкає у Славуті. Саме цьому місту він завдячує за інтерес до творчих експериментів, які проклали стежину до цікавого та захоплюючого мистецтва. У Львові він здобув фахову освіту у нап­рямку образотворчого мистецтва та скульптури. Його земляки вже мали можливість помилуватись його витворами, але більшість з них знаходяться на житлових приватних територіях. А тут трапилась нагода представити свою творчість широкому загалу.

- Найбільше я ціную повагу до мене нетішинців. Місто мені дуже подобається. Дуже хочу зробити в парку все так, як я уявляю. Потрібно до­повнити локацію. Йдемо вперед. Це буде шикарний парк… Я дуже хочу попросили молодь, дітей, всіх нетішинців берегти ці скульптури. Цінуйте те, що маєте. Подібних вам ніхто більше не зробить. Якщо вони будуть пошкоджені, то навіть та повага, яку я маю сьогодні від людей, не надихне мене на створення інших робіт. Як я буду бачити щось розвалене, мені буде дуже шкода», - сказав під час презентації Микола Мельничук.

Незабаром «Диво парк» запрацює повноцінно і порадує всіх, хто вірить у казку і здійснення мрій. А натхненний скульптор Микола Мельничук виношує нові плани прикрашення Нетішина.

Олександр Шустерук

Фото автора