В орбіті – місто енергетиків

У Нетішині працівники поліції припинили діяльність незаконного підпільного грального закладу. Гральний заклад працював у закритому режимі, тобто потрапити туди було можливо лише за попередньою домовленістю. Під час обшуку працівники поліції виявили та вилучили: 12 моніторів, 12 системних блоків, флешкарти, гроші, мобільні телефони, касовий апарат, 3 мережевих сервери, таблички з написами "Зарезервовано", роутер та лотерейний барабан. Усі знахідки було направлено на експертизу. Відкрито провадження за зайняття гральним бізнесом, згідно з яким визначають покарання штрафом від десяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

***

Протягом 2017-2021 років 16 учасників програми «Муніципальне житло Нетішинської міської територіальної громади на 2017-2027 роки» (працівників бюджетної сфери) отримали безвідсоткові позики у сумі по 250 тис. грн кожний. Рекомендовано міській раді внести зміни до Положення про здійснення будівництва/придбання муніципального житла, з наданням суми у 300 тис.

***

Рішенням виконкому затверджені Правила користування системами водопостачання комунальної власності в садибній забудові Нетішина. Вони є обов’язковими для всіх споживачів, які безпосередньо або опосередковано приєднані чи мають намір приєднатися до системи централізованого міського водопостачання у садибній забудові Нетішина.

***

Затверджено Положення про територію тимчасового утримання безпритульних тварин та відлов тварин на території Нетішинської міської територіальної громади КП «Комфорт». Положення встановлює (визначає) загальні вимоги та механізми організації відлову тварин, організації робіт на території утримання безпритульних тварин КП «Комфорт».

***

Прийнято рішення про включення житлового приміщення площею 11, 5 кв. м у гуртожитку по вул. Набережна, 1 до фонду житла для тимчасового проживання громадян; передано у приватну власність 5 житлових приміщень у гуртожитках міста, які використовувались на умовах найму.

***

Рішенням виконавчого комітету надано одноразову грошову допомогу на лікування та у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем для 16 мешканців міської територіальної громади. Розмір її становить від 3 до 8 тис. грн.

***

У Старому Кривині в приміщенні будівлі ЦНАПу (будівля колишньої сільської ради) вже облаштовано оригінальну фотозону, а в сільському Будинку культури ще «кипить» робота. Тут облаштовують не просто новорічну фотозону, а цілу резиденцію Миколая.

***

В рамках акції «16 днів проти насильства», за ініціативи управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради відбулася вулична акція #діємопротинасильства. Символом проведення акції став помаранчевий колір, який символізує світле майбутнє.Інформаційна кампанія супроводжувалась роздачею буклетів та пам’яток щодо попередження домашнього насильства та насильства в учнівському середовищі.

***

Відбулося засідання колегії управління освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради.Заслухали звіти керівників закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, інженера з охорони праці управління освіти про стан охорони праці та безпеки життєдіяльності, підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання у закладах освіти Нетішинської міської ТГ у 2021році. Директор Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Таміла Соболик презентувала напрацювання щодо утворення ліцею, як нового типу закладу загальної середньої освіти.

***

Презентовано проєкт бюджету Нетішинської міської територіальної громади на 2022 рік.Як зазначила начальник фінансового управління виконавчого комітету Нетішинської міської ради Валентина Кравчук, основним податкоутворюючим джерелом є податок на доходи фізичних осіб. У 2022 році буде спрямовано до бюджету громади 64% замість 60% у 2021 році. Це дасть можливість отримати додаткові кошти – майже 23 млн грн. Основним платником податків до бюджету громади є ВП ХАЕС. Відповідно до показників, які були надані підприємством, в основному і формувався проєкт бюджету на 2022 рік. Проєкт бюджету громади у повному обсязі забезпечить фінансування захищених статей видатків бюджету з урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати, тарифів на електроносії та збільшення вартості продуктів харчування.Існує проблема з видатками на галузь охорони здо­ров’я. У проєкті бюджету Нетішинської МТГ сконцентровано 23,9 млн грн (передбачений резерв на покриття можливого дефіциту по галузі охорони здоров’я та 10,1 млн грн – видатки розвитку). З метою отримання в наступному році державного фінансового ресурсу на нове будівництво закладу дошкільної освіти (ясла-садок) по вул. Енергетиків, в бюджеті передбачено 6,1 млн грн на співфінансування такого будівництва.