В орбіті – місто енергетиків

21 листопада у День Гідності та Свободи у Нетішині вшанували пам’ять патріотів, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність нашої держави. До пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України поклали квіти представники міської ради, ВП ХАЕС та громадськості міста. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за волю і незалежність України.

***У приміщенні ЦНАПу  відкрито нову локацію сервісного центру МВС України. Відтепер можна отримати послуги із заміни посвідчення водія у зв’язку із закінченням терміну його дії, псуванням чи пошкодженням, зміною прізвища (імені) і реєстрації нових транспортних засобів. Першими клієнтами надання нової послуги (заміна посвідчення водія) стали Ольга Момотюк та Юрій Білик. Закуплено програмно-апаратний комплекс за кошти місцевого бюджету – 226 тис. 400 грн, на обладнанні працюватиме адміністратор ЦНАПу Леся Маліновська. 

***У 2021 році Нетішинській міській територіальній громаді надана субвенція з державного бюджету, а саме грошова компенсація на придбання житла  для 11 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сумі 2973766,00 грн. Наразі придбано перше житло за рахунок субвенції 2021 року. Житловий будинок, загальною площею 71  кв. м,  житловою площею 44 кв. м з господарськими будівлями до нього та земельну ділянку для будівництва і обслуговування  житлового будинку, господарських будівель і споруд, особою придбано у с. Лисиче Шепетівського району Хмельницької області.

*** Рішенням виконавчого комітету встановлено вартість експлуатаційних  послуг, які надаються КП «Торговий центр»: приміщення торгового залу – 23,56 грн за кв. м (з ПДВ) за місяць; інші приміщення – 16,10 грн за кв. м; приміщення, в яких розташований КЗ «Публічна бібліотека Нетішинської міської територіальної громади» – 6,0 грн за кв.м.

***Погоджено у новій редакції Статут громадського формування з охорони громадського порядку Нетішинській МГО « Козацький полк Хмельниччини».

***Для 24 мешканців міської територіальної громади надано одноразову грошову допомогу на лікування.

***Відповідно до Указів Президента України Володимира Зеленського, 39 переможцям ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка призначено стипендії. Серед отримувачів – п’ятеро учнів та студентів з Хмельниччини у тому числі учениця 10 класу Нетішинського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей» Нетішинської міської ради Шепетівського району Хмельницької області Анна Карпова.  За перемогу в конкурсі учні середніх загальноосвітніх навчальних закладів щомісяця отримуватимуть 1 420 гривень, студенти вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації – 1 770 гривень, студенти вишів III-IV рівня акредитації – 2 600 гривень.

***Із 25 вересня по 25 жовтня тривало голосування за найкраще українське село. А 16 листопада журі підбило підсумки та визначило найкраще село України.Мешканці Шепетівського району підтримали Старий Кривин, який тримав лідерські позиції під час народного голосування – 11497 голосів. Проте посів 9 місце. А премію у 100 тисяч гривень отримає село Пасічна в Івано-Франківській області.Село Кривин має 6 000 жителів. Колись  належало кн. Острозьким, потім перейшло до Яблоновських, в руках яких залишалось до 1856 року, коли було продано з аукціону і куплене гр. Орловим. Відоме село старовинною церквою, яка з 1763 року стоїть при дорозі майже в центрі Старого Кривина. Також тут гарний парк, розбитий відомим ірландським вченим Діонісієм Міклером.  Також у десятку найгарніших увійшли ще  2 села, що у Хмельницькій області. На 4 місці в рейтингу – село Самчики. 7 сходинку посіло село Зіньків.