Вразили журi

В  Палаці культури міста Нетішин проведено відбірковий тур відкритого обласного фестивалю-конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового.

Конкурс організований  управлі­нням культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА, Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва, Хмельницькою обласною філармонією і цьогоріч відбувається вдруге.

Фестиваль-конкурс є даниною пам'яті та визнанням цінності творчого доробку композитора, поета, музиканта і співака, народного артиста України Миколи Мозгового, який народився у селі Сарнів Волочиського району на Хмельниччині. Мета творчого заходу - вшанування пісенної спадщини Маестро, популяризація його творчості, підвищення виконавської майстерності молодих виконавців.

Компетентне журі на чолі із заступником голови журі конкурсу, заслуженим працівником культури України  В.Вибодовською мало можливість оцінити нетішинські творчі колективи та їх солістів.  17 учасників  того дня представили свої конкурсні виступи. Відзначимо, що конкурс перетворився на  маленький звіт і викликав у членів журі та присутніх справжнє захоплення. Саме про це було сказано під час підбиття підсумків. «Ви нас приголомшили і поставили перед складним вибором, бо всі годні взяти участь у заключному концерті, який відбудеться 24 серпня у обласному центрі. Але ми не можемо представити один Нетішин, - зауважила В.Вибодовська. – Ми випросили для вас додаткові квоти, але відібрали кращих з кращих». Відтак були названі прізвища представників нашого міста у фіналі конкурсу ім. М.Мозгового. Серед наймолодших це Ольга Свинарчук та вокальний ансамбль хлопчиків зразкової вокально-естрадної студії «Срібні нотки» «Нетішинські соловейки». Середню групу (10-15 років) представлятиме народний вокальний ансамбль та студія естрадної пісні «Вернісаж» і солісти Матвій Гасимов та Анастасія Завадська. У старшій віковій групі відзначились  Надія Гусарова та Вікторія Остапчук, народний ансамбль-студія сучасної естрадної пісні «Синевір» і вокальний ансамбль «Камелія». До резерву участі у фіналі увійшли Є. Дячук та П. Гончарук.

Минулого року у фінальний тур вийшли 16 юних виконавців. За рішенням журі конкурсу гран-прі у розмірі 15 тисяч гривень отримав Микола Левін з міста Славути. Тож традицію, що намітилась, сподіваємось, продовжать вокалісти Нетішина.

Віктор Павлов