Зустрічаємо рік Новий

Наближаються ново­річні свята, проводяться урочисті ранки у садочках та школах. На вулицях міста продаються ялинки, яскраві ялинкові прикраси, ліхтарики, мандарини, іграшки… Жителі міста бігають по магазинах за продуктами для приготування страв до  святкового столу, цікавими подарунками для рідних та дітей. Словом, незабаром Новий рік.

З 24 по 26 грудня 2011 року профспілковим комітетом ХАЕС в Палаці культури були організовані новорічні заходи для дітей працівників електростанції.

Для малечі з 3 до 5 років проведені новорічні ранки біля красуні ялинки за участю казкових героїв – Принцеси Апчхи, хитруватого Кота, жвавої Мишки, спритного Зайця, веселого Карлсона та, звичайно, Снігуроньки і Діда Мороза, без них і Новий рік не прийде. Організатори постаралися на славу, адже дитячі спогади про новорічні свята найяскравіші і запам’ятовуються надовго. В таке свято навіть дорослі сподіваються на диво, чекають на здійснення найпотаємніших мрій, а про дітвору годі й казати.

Як годиться, маленькі учасники ранків дружно кликали Снігуроньку та Діда Мороза, просили Ялинку запалити Новорічні Вогники. А які костюми вдягли своїм діткам люблячі батьки! Кого тільки не було біля святкової красуні! В весе­лому хороводі кружляли­              ко­тики, білочки, лисички, сніжинки, казкові феї та інші герої. За свою кмітливість, виконання пісень та вір­шиків наприкінці свята дітки отримали від Діда Мороза солодкі подарунки.

Не залишились без уваги і діти від 6 до 11років. Дід Мороз і Снігурка запросили їх до великої зали на перегляд Новорічної вистави «Як їжачок Новий рік зустрічав», вручивши кожному солодкий приз.

Проведені також дискотеки для підлітків віком від 12 до 14 років. Для них також були проведені  конкурси та ігрові програми.

Взагалі, в заходах брали участь діти різного віку. Для того, щоб скласти цікаву програму, зацікавити малечу,  необхідно добре попрацювати і постаратися, згадати про те, що самому було цікаво в дитинстві, зробити так, щоб дітвора з нетерпінням чекала наступного Нового року. Повірте, це не так просто.

Такі заходи профкомом ХАЕС проводяться вже для багатьох поколінь дітей. Дехто з цих дітей тепер вже сам працює на станції і організовує новорічні свята для своїх нащадків, старається зробити свято незабутнім.     

                                                                                        Лідія Куртєва,    член КРДіШР