До справи – з майстернiстю

Сьогодні слово «майстер» реанімується, бути професіоналом в робочій професії не соромно, а почесно, адже майстер - керівник окремої спеціальної ділянки, квалі­фікований працівник, фахівець, що досяг високого рівня майстерності.

16 грудня 2011 року, на базі навчально-тренувального центру ВП ХАЕС  вдруге серед працівників комунального господарства проведено конкурс професійної майстерності: змагались електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування 4 розряду. Метою конкурсу було визначення профе­сійного рівня молодих працівників, поширення передових ідей і творчого підходу до роботи, підвищення культури праці, якість виконання та жива конкуренція.

Участь в конкурсі взяли 4 електромонтери КГ: О.М. Горкун, А.В. Педосюк, Б.М. Поліщук та  Р.В. Локайчук.

Конкурс складався з двох частин – теоретичної і практичної. Теоретична частина проводилася у формі екзамену. Вона передбачала перевірку знання техніки і технології виробничого процесу, а також техніку безпеки в рамках професії учасників.

О 9 годині, з легким хвилюванням конкурсанти приступили до виконання теоретичної частини. Кожен з них отримав білет із 10-ма запитаннями, на які необхідно було відповісти за 50 хвилин. Учасники не гаяли часу,  використовуючи кожну хвилину для досягнення якнайкращого результату. За  діями учасників конкурсу пильно стежила конкурсна комісія на чолі з начальником комунального господарства ХАЕС С.В. Сніщуком, яка після закінчення відведеного часу приступила до оцінювання зробленого. Найкращого результату досяг молодий спеціаліст Роман Васильович Локайчук,  з висновків комісії відомо, що усі конкурсанти мали непогану теоретичну підготовку.

Ще більше задоволення принесла практична частина. Електромонтерам необхідно було виконати технічне обслуговування автоматичного вимикача серії А 3700 типу А 3716 висувного виконання з електромагнітним приводом. При виконанні даної роботи до уваги брались не лише послідовність та правильність виконання завдання, а й вміння підготувати робоче місце, вибір необхідних інструментів, приладів, матеріалів та навички роботи з ними, дотримання вимог технологічної безпеки і нормативно-технічної документації, остаточні фази завершення роботи (прибирання робочого місця, оформлення звітного протоколу).

Всі молоді працівники впорались із завданням за відведений час та засвідчили високий рівень практичних навичок і знань правил охорони праці. Однак конкурс є конкурс, і хоча комісії нелегко було визначитись із тим, хто ж носитиме звання кращого серед найкращих, та набрана учасниками кількість балів, як кажуть, розставила всі крапки над «і». Отже, лідером став електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування КГ 4 розряду О.М. Горкун (на фото), на другому місці  Р.В. Локайчук,  третє місце дісталось електромонтеру з ремонту та обслуговування РЗА Б.М. Полі­щуку.Ще один учасник А.В. Педосюк отримав масу позитивного досвіду, вдячність членів комісії за вміле виконання завдань та оплески колег.

Незалежно від розподілу місць, всі конкурсанти є, безперечно, кращими у своїй справі. Ми пишаємося, що працюємо в команді професіоналів, які використовують гарні знання під час  виконання щоденних завдань.

Особливу подяку хочеться висловити організаторам конкурсу: заступнику начальника підрозділу по роботі з персоналом –Т.Ю. Ковальчук, заступнику головного інженера по електрогосподарству – В.А.Назаришину, начальнику дільниці з ремонту та обслуговування електроустаткування  - Б.В. Тимчуку та провідному інструктору ВПРРП НТЦ  - П.О. Закандаєву.

Вітаємо конкурсантів з перемогою, а усіх читачів з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим та бажаємо нових досягнень у роботі.

Олена Ноздратенко, 

заступник голови цехового комітету комунального

 господарства ХАЕС