Вдячнi за подарунки атомникам

Щорічно у Міжнародний день інвалідів КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст. № 2» Рівненської обласної ради влаштовує велике свято. На нього запрошують батьків, друзів, журналістів, колег. Цього разу  програма  була розділена на три частини. У першій – учні підготовчого та 1 – 4 класів школи-інтернат продемонстрували інсценізацію казки «Лісова школа». Діти співали, танцювали, декламували вірші, відповідали на запитання у лісовій школі, відгадували загадки, пригадували скоромовки, вчилися культурі поведінки, збирали гриби.

Друга частина свята почалася тим, що ведучі анонсували програму «уроку» і у зал, під музику із радянських фільмів про Шерлока Холмса, гордо увійшли статечні джентльмени у білих шарфах та чорних капелюхах. Вони почергово підходили до мікрофону і жартували на тему навчання, поведінки у школі та у інших місцях. Коли поважні сери зайняли місця у залі, на сцені розпочався урок вишуканих манер та етикету для панянок на тему «Реверанс».

Після закінчення цього дійства від атомників, Українського ядерного товариства України, представниця енергетиків Марія Дубовенко вручила школі-інтернату солодкі призи та побажала дітям та їх наставникам здоров’я, уваги, терпіння, удачі та  щоб у їх серцях завжди панувало добро та радість. Матеріали та обладнання для уроків праці і малювання, сертифікат на придбання складових частин навчально-ігрового обладнання дитячого майданчика від Українського ядерного товариства вручила закладу його представник Анна Кириленко. Вона зазначила, що вражена дійством, яке продемонстрували діти, адже воно було виконане з душею і засвідчило, що за цим стоїть багатоденна важка і наполеглива праця. На завершення гостя побажала колективу всіляких гараздів.

Директор школи-інтернат Галина Бернацька, подякувавши за подарунок, висловила сподівання, що їх мрія про створення казкового майданчика втілиться у реаль­ність. Від давніх друзів і шефів цифровий фотоапарат і солодощі вручив навчальному закладу острожанин, заступник начальника УДАІ УМВС України в Рівненській області, підполковник міліції Ігор Жуковський.

Після вручення подарунків, щирих побажань дітям та педагогам діти з батьками, педагогами, гостями фотографувалися, їх враженнями цікавилися журналісти програми «Світ атома». Ця передача виходить щосуботи о 18 годині на Першому національному телеканалі України. Тож репортаж про дійство у школі-інтернат, враження журналістів головного телеканалу країни можна буде побачити найближчим часом. Після цього гостей та журналістів запросили на третю частину свята.

Вона відбулася у спортивній залі школи-інтернат, де учні середніх класів (5 – 7) взяли участь у Малих олімпійських іграх. На  свято з олімпійським вогнем прибув сам бог олімпійців – Зевс. Діти повторили за ним клятву і, озвучивши назви команд та їх девізи, почали боротьбу за призи. Коли були підбиті підсумки, з’ясувалось, що перемогу поді­лили «Дружба» і «Чемпіони», а «Іскорка» посіла друге місце.

Почесні гості, представники товариств атомників – Марія Дубовенко і Анна Кириленко, а також заступник директора школи-інтернат Світлана Поліщук, вручили командам медалі, побажали перемог у наступних змаганнях.

Завершилось свято тим, що  гостям, як і всім батькам, запропонували екскурсію навчальним закладом, під час якої розповідали про роботу та досягнення закладу.

Іван Глушман

Фото автора