Вершини вихованцiв «Пульсару» i «Вершини»

На відкритому чемпіонаті Хме­льницької області з боулдерингу, який проходив  у Кам’янці-Поді­льському, юні скелелази  міста атом­ників продемонстрували високий рівень майстерності.

Скелелази двох спортивних клу­бів, якими опікуються працівники Хмельницької АЕС, - «Вершина» та «Пульсар», взяли участь у змаганні. Призерів визначали за найбільшою кількістю пройдених надзвичайно складних маршрутів.

Серед найстарших перше та друге місця посіли представники клубу «Пульсар» (тренер Михайло Ковальчук) Михайло Кротюк та Владислав Осадчук.

У найконкурентнішій віковій категорії 2003-2004 років народження кращим серед хлопців став Ярослав Кондратюк. Дівчата Катерина Педько та Юлія Ігнатеску посіли друге та третє місця відповідно. Всі вони вихованці нетішинського клубу скелелазі­ння «Вершина» (тренер Олександр Веремійчук).

Вдало пройшла  маршрути Софія Жердєва (клуб «Вершина»), яка серед учасників 2005-2006 років народження посіла третю сходинку.

Найкращою у категорії 2007-2008 років народження стала Марія Тонка, вихованка клубу «Пульсар».

Порадували і найменші учасники, де серед спортсменів 2009-2010 років народження Вікторія Мучак виборола «срібну» нагороду, а в категорії 2011 і молодші Захар Аверкієв здобув перемогу (клуб «Вершина»).

Участь скелелазів у чемпіонаті відбулася за підтримки відділу молоді та спорту Нетішинської міської ради.

Найближчі змагання зі скелелазіння заплановані у листопаді цього року в місті-супутнику Хмельницької АЕС, де юні спортсмени долатимуть перешкоди за складні­стю, швидкістю і також визначатимуть кращих з боулдерингу.

У чемпіонаті окрім скелелазів Хмельниччини взяли участь спортсмени  Житомирщини, Краматорська, Львова, Чернівців, а також Республіки Білорусь.