Вервечка грудневих змагань

Завершилась XVI Спартакіада Хмельницької АЕС. Останнім видом змагань традиційно стали фут зальні баталії. У півфіналах зі­йшлись давні суперники. Зокрема спортсмени ЕРП цього разу вщент розбили Збірну відділів – 6:0. Тур­біністи отримали неабиякий опір збірної ГТЦ+КГ+в/ч, мінімально перегравши суперника – 1:0.

 У боротьбі за третє місце також точилась запекла боротьба. Два тайми не виявили лідера – 4:4. У се­рії пенальті шальки терезів гойд­ну­лись на користь збірної  ГТЦ+КГ+                в/ч. Вони треті.

Не менш драматичною була боротьба за чемпіонський титул. Турбі­ністи та ЕРПівці підійшли до фі­наль­ного свистка за нічийного рахунку­ – 2:2. А от пенальті вправ­ніше про­били футзалісти ЕРП – 4:1. Вони святкували перемогу. Однак за­галь­нокомандна перемога за під­сум­ками усіх видів змагань дісталась турбі­ністам. Вони чемпіони Спартакіади. Дружина ЕРП на дру­гом­у місці. Треті – збірна ГТЦ+КГ+в/ч.

* * *

Федерація самбо України за­твердила членів збірної та кандидатів у збірну на 2017 рік. Вихованці Г.Горохов­а з Нетішина заслужені майстри спорту Д.Бабійчук та І.Васильчук поки що не дають шансів молодим посунути їх з позиції лідерів у вагових категоріях 74 та 90 кг. У резерв юнацької збірної України зараховано ще одного вихованця КДЮСШ ППО ХАЕС  Р. Давидчука.

* * *

У гандбольній суперлізі досить впевнено виступає команда «Енергетик-НАЕК» під орудою Олега Каспарова. Принаймні на нетривалий час вона піднялась на четверту пози­цію у табелі про ранги, випереджаючи навіть незборимий «Мотор», який ще не програв жодної гри, але зіграв усього шість матчів, проти 13, що провели нетішинці. Отже, у остан­ніх двох іграх наша дружина впевнено перемогла «ZTR-Буревісник» у двох іграх – 35:29 та 33:29.

Перебіг боротьби наступний. «ZTR-Буревісник» приїхав в Неті­шин­, щоб відразу зіграти дві гри. Причому, перерва між двома матчами виявилась невеличкою. Близько тринадцяти годин. В’ячеслав Дідушен­ко, головний тренер «ZTR-Буревісника» привіз на ігри вього десять гандболістів, включаючи двох воротарів. Уже в першому таймі гості могли позбутися Володимира Кі­льо­вого і Єгора Калмикова, які двічі побували на лаві штрафників. Пре­д’яв­ляти якісь претензії досвідченим львів­ським суддям Віктору Згобі та Тарасу Кузю немає сенсу. До 11-ї хвилини «ZTR-Буревісник» був попереду на один м’яч. Якраз на цій хвилині гості «заробили» перше вилучення, яке вилилося у пропущені голи. Андрій Матюк і двічі Михайло Крівчіков вивели господарів уперед - 8:6. Гості після цього провели ударну десятихвилинку, яку виграли - 6:2. Видалення Калмикова дозволило супернику зрівняти рахунок - 12:12. Владислав Залевський ще раз вивів свою команду уперед. Йшла 22-а хвилина. А далі до кінця тайму голи забивали лише господарі - 18:13. У другому таймі на двох видаленнях у гостей «повис» ще й Ігор Сафроненко. Гра команди зовсім розкле­їлася і в середині тайму господарі вигравали - 29:21, а потім спокійно довели матч до перемоги. Слід за­значити, що в цьому матчі арбітри у ворота «ZTR-Буревісника» призначили 13 семиметрових.

Другого дня, як і в попередньому матчі, ініціативою у першому таймі заволоділи гості. Вони його і виграли. У другій половині гри «ZTR-Буревісник» перший м’яч забив тільки на 38-й хвилині, при цьому  пропустивши п’ять. В принципі, цей відрізок і виявився вирішальним, так як у подальшому господарі суперника ближче, ніж на три м’ячі не підпускали. І в цьому матчі арбітри призначили сім семиметрових у ворота коман­ди гостей та два - у протилежні. Шість разів видаляли студентів і двічі гравців «Енергетика-НАЕК». Забивши за дві гри в ворота «ZTR-Буревіс­ник» 28 голів, Михайло Крівчиков очолив список бомбардирів Суперліги. Тепер на його рахунку 89 м’ячів, у Владислава Залевського, який зай­має друге місце, на 14 голів менше.

Петро Шелепало

Найближчі двобої у Запоріжжі, що пройдуть 23 та 24 грудня, дадуть відповідь, чи спроможні нетішинці на рівних змагатись проти лідерів «ЗНТУ- ЗАС» та «Мотора».