Ветерани готовi до спiвпрацi

За сприяння генерального директора ХАЕС М.С. Панащенка відбулася зустріч ветеранів Хмельницької АЕС з  головою Спілки ветеранів атомної енергетики і промисловості України (СВАЕПУ) М.Г.Кременем  та профспілковим лідером станції  М.В.Гуком.

Темою розмови було Розпорядження Президента «НАЕК "Енергоатом" щодо залучення ветеранів до експертно-аналітичної діяльності у рамках передачі знань. Попереднє до наради обговорення цього питання з Миколою Сергійовичем засвідчило зацікавленість керівника ХАЕС щодо залучення ветеранів до процесів підвищення рівня культури безпеки персоналу.

Зустрілись колеги, які, маючи величезний досвід у різних напрямках діяльності, повні сил та бажання сприяти ХАЕС у підвищенні культури безпеки.

Пропонується залучення ветеранів до експертно-аналітичної діяльності за напрямками роботи Комітету з культури безпеки ХАЕС, участь у  комісіях щодо роботи з персоналом, у питаннях підвищення безпеки, тощо.

Основна мета Спілки ветеранів атомної енергетики і промисловості України, як юридичної організації, - передача знань через експертну діяльність, спілкування на всіх рівнях з персоналом АЕС та сприяння ветеранам у продовженні коефіцієнту корисної дії у житті атомного підприємства.

Від осередків СВАЕПУ на АЕС залежатиме процес налагодження стосунків з  підрозділами станцій.

Розпорядженням 616 від 12 червня про створення на АЕС Експертно-аналітичних рад (ЕАР) при генеральних директорах дається поштовх для цієї діяльності.

Голова ПК ХАЕС М.В.Гук підтримав залучення ветеранів до експертної роботи.

Відтак є потреба сформувати осередок СВАЕПУ на ХАЕС,  визначитись із його головою. На думку керівництва Спілки ветеранів атомної енергетики і промисловості України очолювати Експертно-аналітичну раду  має ветеран, який найбі­льше наближений до виробництва.