Відбулась  нарада з питань підвищення потужності реакторної установки до 101,5% від номінальної

8 липня  на Хмельницькій АЕС відбулася робоча нарада щодо підвищення потужності реакторної установки енергоблоків №1 та № 2 до 101,5% від номінальної. Такий захід виконується згідно із «Комплексною (зведеною) програмою підвищення ефективності та надійності експлуатації енергоблоків АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» на період 2021 – 2024 рр. Зокрема, передбачено підвищення потужності всіх енергоблоків України з типом реактора ВВЕР-1000 до 101,5%.

«На першому енергоблоці Хмельницької АЕС були проведені відповідні випробування з підвищення потужності до 101,5%. Наразі, технічне рішення про введення цього режиму в дослідну експлуатацію, погоджено із Держатом­регулювання і ми плануємо розпочати дослі­д­ну експлуатацію після завершення планово-попереджувального ремонту 2021 року», - зазначив заступник головного інженера з експлуатації Євгеній Носиков.

Під час робочої наради розглядалося питання щодо виконання таких випробувань на другому енергоблоці. За словами Євгенія Носикова, з огляду на те, що цей режим ще не уведений у промислову експлуатацію на першому енергоблоці ХАЕС, на енергопідприємстві керуватимуться модифікацією вже введеного у промислову експлуатацію 4 енергоблока Рівненської АЕС при підготовці документів на проведення випробувань цього режиму на енергоблоці №2.

На нараді обговорили порядок дій, намітили відповідні плани, згідно з якими, в рамках ще цієї паливної кампанії, заплановано виконати відповідні випробування режиму підвищення потужності реакторної установки до 101,5% на другому енергоблоці ХАЕС.

Наш кор.