Відбулась звітно-виборна конференція відокремленого підрозділу Українського ядерного товариства

Звітно-виборна конференція відокре­мленого підрозділу Українського ядерного товариства (ВП УкрЯТ), основу якого скла­дають працівники атомної станції, відбулась на ХАЕС.

Відокремлений підрозділ громадської організації «Українське ядерне товариство» у місті Нетішині розпочав діяльність у травні 2017 року. На сьогодні кількість членів УкрЯТ складає більше п’ятисот.

Громадська організація «Українське ядерне товариство» - добровільне об'єднання активних громадян, метою яких є, передусім, розвиток ядерної науки і техніки, збереження знань, передачі досвіду найкращими фахівцями галузі молодому поколінню професіоналів.

Звітуючи про роботу УкрЯТ, голова відокремленого підрозділу Віктор Демидюк презентував діяльність організації у інформаційно-просвітницькому, державницькому і міжнародному напрямках.

«Усвідомлюючи важливість залучення молоді до навчання технічним спеціальностям та розуміючи важливість збереження і примноження кадрового потенціалу в атомній галузі, УкрЯТ є співавтором вже знаних і популярних у регіоні розташування АЕС проєктів – Всеукраїнського конкурсу рефератів серед шкільної молоді «Ядерна енергетика і світ», «Літньої ядерної школи».

Зокрема, на майданчику Хмельницької АЕС проведено VII Літню ядерну школу для студентів профільних вишів. Крім українських студентів у заході взяли участь представники  технічних вишів Чехії», - зазначив очільник організації.Активна молодь Хмельницької АЕС проводила міжнародні молодіжні форуми на майданчику атомної станції. Заходи включали програму наукових виступів учасників форуму, екскурсії на Хмельницьку АЕС та Національний університет «Острозька академія», розважальну програму на території наметового містечка.Представники відокремленого підрозділу неодноразово брали участь у конференціях, організованих УкрЯТ, а також Європейського ядерного товариства.

Крім того, у 2019 році команда НВК м. Нетішин стала переможцем конкурсу відеопроєктів для старшокласників ENEN+ в м. Будапешт.Попри всі обмеження, пов’язані з пандемією, 2020 року вдалою була діяльність з науково-просвітницького напрямку.

Фахівці «Українського ядерного товариства» розробили і виготовили комп­лекти стендів з основ ядерної фізики, які члени нетішинського відокремленого підрозділу передали до міських і регіональних шкіл.

Спільно з ХАЕС, УкрЯТ підтримує і розвиток спорту у місті атомників, долучаючись до організації чемпіонату з художньої гімнастики, півмарафону «Незалежні люди». Культурно-мистецькі події в місті атомників також не проходять поза увагою і за участі  ядерного товариства.

Роботу ВП ГО УкрЯТ в м. Нетішин за 2019-2020 роки визнано задовільною.

Новим головою Ради Українського ядерного товариства обрано працівника цеху теплової автоматики і вимірювань ВП ХАЕС Володимира Цибульського, а також обрано делегатів на звітно-виборну конференцію ГО УкрЯТ, яка відбудеться 14 травня в Києві.

Підбиваючи підсумки звітно-виборної конференції ГО УкрЯТ, генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра побажав успіхів і залучення більшої кількості учасників до громадської організації, зазначивши: «У нас дуже багато спільної роботи щодо просвітницької діяльності серед школярів, студентів, молоді, підготовки кадрів для атомної енергетики, адже саме за нею майбутнє! Без підтримки ГО УкрЯТ нам не обійтись і в питаннях добудови енергоблоків №3,4 ХАЕС. Необхідно бути більш діяльними. Активна енергія УкрЯТ має бути відчутною у регіоні розташування Хмельницької АЕС».