Відбулися планові пожежно-тактичні навчання

21 листопада на території Хмельницької АЕС відбулися планові пожежно-тактичні навчання фахівців оперативно-координаційного центру Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) України у Хмельницькій області. За легендою навчань, у резервній дизельній електростанції енергоблока №1 внаслі­док порушення правил пожежної безпеки під час проведення газозварювальних робіт загорілося дизельне паливо, спалахнула пожежа на площі близько 16 м2.

За умовою навчань, на місце події з підвищеною небезпекою було направлено підрозділи 7-ї і 8-ї державних пожежно-рятувальних частин міста атомників. Усього до навчання було залучено 30 рятувальників та 8 одиниць спеці­альної пожежно-рятувальної техніки. Загалом від моменту повідомлення про подію до остаточної ліквідації умовної пожежі минуло близько 30 хвилин, - результат цілком задовільний, - зазначили фахівці оперативно-координаційного центру, які спостерігали за діями колег.

Рятувальники запевняють, що по­дібні навчання є надзвичайно важливими для підвищення кваліфікації, вдосконалення професіоналізму підроз­ділів і керівного складу відомства. Безпека особливо небезпечних об’єктів, закладів з масовим перебуванням людей у пріоритеті фахівців Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.