Відбулися тактико-спеціальні  навчання з гасіння умовної пожежі

24 січня на території Хмельницької АЕС під час проведення планових тактико-спеці­альних навчань ліквідовували умовну пожежу­. Згідно із легендою навчань, внаслі­док струмо­вого перевантаження сталося загоряння кабе­льної продукції в кабельному тунелі, що спричи­нило сильне задимлення транспортного ко­ридору об’єднано-допоміжного корпусу ХАЕС.

До навчання залучалися представники пожежно-рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій (3 ДПРЗ ГУ ДСНС) України у Хмельницькій області.

Персонал електричного цеху атомної станції, у підпорядкуванні якого знаходиться кабельне приміщення, надав вогнеборцям відповідний допуск, коротку інформацію про приміщення, а також забезпечив рятувальників приладами заземлення та електричними засобами.

«Навчання з гасіння умовної пожежі кабельних тунелів проводяться­ вперше. Ми щоразу намагаємося вибирати для практичного відпрацювання нові об’єкти та ускладнити завдання, щоб бути готовими до непередбачуваних ситуацій»,- зазначив заступник начальника 3 ДПРЗ ГУ ДСНС, майор служби цивільного захисту Андрій Швець.