Гачок один, а улову – кiлограми

На водосховищі Хмельницької АЕС відбулися змагання на Кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» зі спортивної риболовлі англійською донною вудкою (фідер).

Про те, що майже всі учасники змагань будуть із рибою, засвідчило перше клювання  після старту. Практично всі учасники змагань побачили смикання кінцівок фідерних вудок. Дехто експериментував не тільки із наживкою та прикормкою, а й з тактикою. Одні орієнтувались на донних плавникових, були у такі, хто «штурмував»  поверхневий шар водойми - для цього використовували значно довший поводок із гачком.

Протягом п’яти годин змагань рибалки-аматори продемонтсрували неабияку  майстерність. Найкращий результат у Олександра Власюка – 5 кілограмів 620 грамів. Друге місце заслужено посів Володимир Єфремов, якому вдалося підняти з води 4 кілограми 486 грамів риби. Трійку лідерів замкнув Ігор Борійчук із результатом – 2 кілограми 648 грам. Почесне четверте місце дісталось Сергію Цвіркуну, вага його улову склала 2 кілограми 468 грам.

Суддівська колегія у складі Сергія Онищука та Вячеслава Полійчука визначила і володаря найбільшої риби. Червонопірку масою 103 грами вдалося упіймати Олександру Власюку.

Переможцям та номінантам були вручені кубки, медалі та грамоти. Усі учасники змагань одержали пакети із прикормкою фірми «Флагман».

- Коли ми організовуємо спортивну риболовлю, - розповідає голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, - враховуємо побажання наших активних членів. Не випадково у визначений час можна позмагатись у вправності володіння поплавковою вудкою, спінінгом і навіть «мормишкою». На сьогодні нам вдалося провести всі заплановані змагання. В організації активного відпочинку нам сприяють адміністрація нашого підприємства, профком електростанції, зокрема, його спортивно-масова комісія, а також відділ соціального розвитку. Залишився ще один захід на відкритій воді. Сподіваюсь, що незабаром рибалки будуть перевіряти на надійність надувні човни та спінінги, бо у жовтні ми плануємо провести чергові змагання з лову хижої риби.