Відійшли у вічність янголята

Недільна акція біля пам’ятника жертвам Голодомору зібрала сотні нетішинців. 10 квітня дорослі і діти прийшли, аби віддати шану вбитим та закатованим маленьким українцям, яких забрала у вічність війна. Сотні м’яких іграшок та лампадок симво­лі­зували обірване дитинство, а спіль­на молитва полинула у небо за малечу з Бучі, Ірпіня, Гостомеля, Бородянки, Маріуполя, Харкова, Чернігова, Краматорська та інших українських міст. Священники нетішинських храмів закликали містян до єдності, любові та захисту Вітчизни, нагадали присутнім про уроки історії, які потрібно вивчити та усвідо­мити, аби ніколи більше не повторювати фатальних помилок.

Ніщо так не ятрить і не кривавить душу, як знищене майбутнє, як обірване маленьке життя, бо убиті дітки могли б стати цвітом української нації. Цього дня нетішинці принесли квіти їх безсмертним душам.

У спільній молитві до Бога нетішинці не соромилися сліз, разом виконали Державний та духовний гімни України, а щемлива мелодія Мирослава Скорика разом із вогниками свічок полинули у вечірнє небо над містом. Туди, де оселилися душі українських малюків, українських янголят…

Тетяна Степанюк

Фото автора