Відлуння щедрої душі

Микола Миколайович Радиця особистість багатогранна, невгамовна, діяльна.

Наприкінці року, що минув, у день Святого Миколая, «іменинник» презентував другу книгу віршів із власного доробку «Межа відлуння».

Як зазначає у передмові композитор і поетеса, член Творчої спілки Асоціації естрадних діячів України Олеся Франко - «Межа відлуння» засіяна зернами чистоти та прекрасного, прозорості та щирості, вдячності та пристрасті, щастя та радості, смутку та болю, бажання та віри у краще майбуття, синівського обов’язку перед народом та Україною, любові до рідного краю».

Микола Миколайович має про що розповісти читачеві, бо за плечима багатющий досвід у якості інженера-атомника, керівника знаного і визнаного на теренах краю і навіть закордону тепличного господарства, депутата міської ради, голови ОСББ, мецената і громадського діяча. Без галасу, методично і послідовно він здійснює свою місію сіяча доброти.

Саме настроєм взаємопорозуміння і взаємоповаги просякнуті сторінки книги. А ще глибоким переживаннями за тим, що відійшло. Або ж відходить у вічність: «Маленькі вікна, віник у кутку, і тихий хрум – одвірки точить шершень. Біль  втрат висить самотньо на гачку, і сльози капають із маминих черешен…»

За змістом і вмістом думок ця книга велика, для когось, не настільки глибокого, могла би вважатись підсумковою. Проте, Микола Миколайович вже нарозвивав нових образів на новий збірник, і поціновувачі чекатимуть на його появу.

Привітати із творчим доробком Миколу Радицю приїхав із Хмельницького голова обласної організації Спілки письменників України Микола Маліш. У зверненні до присутніх у центральній публічній бібліотеці міста він зазначив, що на презентацію прийшли близькі по духу люди, для яких красне слово є ознакою інтелігентності і пошани до мистецтва та митців. Разом із колишнім міським головою, нині представником обласної ради Миколою Панасюком, він подарував нові твори, що вийшли з під пера знаних літераторів Хмельниччини Миколі Радиці та бібліотеці, що є прихистком для талановитих і непересічних особистостей.

Вітали того дня Миколу Миколайовича начальник відділу культури міста Іван Михасик, заслужений працівник культури України директор школи мистецтв Іванна Сиваківська,  члени літературної студії «Натхнення» Віктор Гусаров, Микола Руцький Анна Митюк, Вера Ковальчук, Петро Шелепало, а з села на Косовщині Богдан Фединчук, директор Берездівського ліцею Микола Матусець, редактор газети «Гарний настрій» - Юлія Мельник та інші.

Відзначимо, що Микола Миколайович автор поетичної збірки «На кресалах життя». У 2008 році нагороджений орденом «1020 – річчя Хрещення Київської Русі», грамотою священного синоду Української Православної церкви, а у 2016 році – медаллю «За жертовність  і любов до України».

Віктор Гусаров