Вища освіта безпосередньо в Нетішині

Оцінюючи комфортність проживання у тому чи іншому місті, рейтингові агентства враховують серед інших показників наявність вищих навчальних закладів. В Нетішині вже десять років працює філія Європейського університету, в якій готують  фахівців за напрямками  «економіка підприємства» та «облік та аудит». Днями відбувся черговий випуск у цьому навчальному закладі. Тридцять спеціалістів та сорок один бакалавр отримали дипломи  державного зразка з рук керівнка закладу Василя Павловича Лащука.  А всього за роки існування філії дипломи отримав 591 випускник закладу. Директор філії знаного в Україні універсистету відзначив, що дорогою знань йшли студенти, які в основному вже торують шлях за обраними спеціальностями і працюють на такому потужному і важливому для народного господарства підприємстві, як Хмельницька АЕС, у органах влади­, на інших підприємствах регіону. Так, на Хмельницькій АЕС нині трудиться вісім чоловік з числа цьогорічних випускників, а всього 49 трудівників станції мають дипломи Нетішинської філії. Цього року серед випускників працівники київських під­при­ємств «ДП «Головний навчальний та сертифікаційний центр цивільної авіації України», Агентства нерух­омості «Благовіст», АТ «Сведбанк», Славутського комбінату «Будфарфор», Управління праці та соціального захисту населення Острозької міськради тощо.

З особливою приємністю Василь Павлович вручав «поплавок» та інші атрибути випускника Ользі Одусі, яка отримала диплом з відзнакою, а також випускникам, що відзначені за сумлінність грамотами: Олександру Кучеру, Олені Микитенко, Оксані Черкевич, Наталії Дельгадо-Родрігес, Оксані Овсяніковій, Ользі Стасюк та ряду інших випускників.

Він висловив сподівання, що роки студентства запам’ятаються назавжди і стануть стартом до великих звершень.

А ми принагідно нагадаємо, що у місті зусиллями Василя Павловича відкрито бізнес-коледж  денної форми навчання за тими ж спеці­альностями, які опановують і студенти універсистету. Вони отримують звання «молодший спеціаліст» і мають можливість продовжити навча­ння у інших вузах. Особливо плідні спосунки встановились з Національним університетом «Острозька академія», викладачі якого також читають лекції у Неті­шинській філії Європейського університету. В коледжі працює понад­ 20 досвідчених висококвалі­фікованих викладачів, серед яких кандидати наук, доценти. Науково-викладацький склад установи впроваджує в життя нові технології навчання, індивідуальний підхід до кожного студента з метою організації найбільш раціонального, ефективного засвоєння знань. Студентами коледжу стають випускники 9-11 класів, а також випускники професійних технічних ліцеїв, які отримали диплом кваліфікованого робітника. Термін навчання  2 роки 10 місяців для студентів, які вступають на навчання після 9 класу; 1 рік і 10 місяців для випускників профе­сійних технічних ліцеїв та зага­ль­но­освітніх шкіл.  Для потреб сту­ден­тів­ Нетішинської філії Європейського університету обладнані просторі аудиторії, укомплектована бібліотека. Її фонд складає понад 4500 примірників наукової, методичної та навчальної літератури. До послуг студентства також література на електронних носіях та доступ до мережі Інтернет.

Віктор Гусаров

Фото  автора