Визначили кращого начальника караулу. Нетішинці кращі

16 липня на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області відбувся конкурс «Кращий начальник караулу». В заході взяли участь понад 30 рятувальників, які прибули із пожежно-рятувальних підрозділів Хмельниччини. Змагалися у трьох номінаціях – «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів», «Кращий начальник караулу з охорони об’єктів» та «Кращий молодий начальник караулу».

 Конкурс проводиться щорічно та складається з двох етапів – теоретичного та практичного. Це є своєрідним іспитом для надзвичайників, адже кожен конкурсант демонструє свою професійну майстерність та готовність діяти за призначенням.

 Під час теоретичної частини офіцери ДСНС розв’язували задачі з пожежної тактики, а також тестові завдання з дисциплін, що вивчали протягом навчального року в системі службової підготовки. Практична складова вимагала від учасників виявити свої найкращі професійні вміння та навички: якомога швидше одягти захисний одяг та спорядження; в’язати подвійну рятувальну петлю, одягаючи її на потерпілого; закріпити рятувальну мотузку на конструкцію. Також кожен продемонстрував свою спритність у підніманні по триколінній драбині на четвертий поверх, а за допомогою штурмової драбини - у вікно третього поверху навчальної башти.

 Тож, у підсумку першість та звання «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів» отримав Олег Романюк із смт Теофіполь, на другій сходинці опинився Ігор Мосницький з Славути, «бронза» дісталась Артему Прокопчуку м. Нетішин.  У номінації «Кращий начальник караулу з охорони об’єктів» переміг Володимир Касянчук, друге місце здобув Володимир Ковба, третє – Іван Касянчук, всі учасники-переможці з м. Нетішин. В заключній номінації «Кращий молодий начальник караулу» першість виборов Олег Савіцький з смт Теофіполь, другу щабель посів Андрій Шевчук з Деражні, та закриває трійку лідерів - Михайло Балюх з Красилова.

Переможці в номінаціях представлятимуть Хмельниччину на Всеукраїнських змаганнях.