Вокалiсти з Нетiшина звикають до перемог

IV Міжнародний конкурс «PREMIER-2013», організований міністерством культури України, зібрав найталановитіших та найпрацьовитіших представників української молоді з Києва, Харкова, Одеси, Вінниці, Чернігова, Сум, Ужгорода, Кривого Рогу, Запоріжжя, Дніпропетровська, Москви, з далекого Ханти-Ман­сійська та ще віддаленішого Китаю...

Великий концертний зал Будинку Вчених у Києві почув того дня сотні прекрасних голосів у номінаціях академічний та народний вокал (солісти­ та ансамблі). Членам журі на чолі з лауреатом Шевченківської премії, народним ар­тистом України, доцент­ом Національної музичної академії України, лауреатом міжна­род­них конкурсів Вале­рі­єм­ Буй­містром довелось провести певний час в роздумах, аби роздати лаври найталанови­тішим.

Надзвичайно приємно, що в категорії А (діти до 8 років) перше міс­це зайняла нетішинка Софія Янович (на знімку ліворуч), а у Сергія Галамаги третя премія.

У категорії С (12-14 років) дипломантом конкурсу стала Анжеліка Самойлова. Діти виконували складні, як для свого віку композиції. Софія Янович виконала твір Й.Гайдна «Старий добрий клавесин» та «Осінь» Ц.Кюї.

Сергій Галамага наспівав «Колискову» В.Моцарта та «Метелика» Р.Шумана.

Анжеліка Самойлова спокусила слухачів «Лі­совою піс­нею» Е.Гріга та арією Керубіно з опери «Весілля Фігаро» В.Моцарта.

Викладач-ме­тодист школи мистецтв м.Нетішина Наталія Горбова та концертмейстер Оксана Кацан отримали дипломи «За професійну підготовку учнів».

Відзначимо, що зовсім недавно Анжеліка Самойлова (на знімку у центрі) стала переможцем Міжнародного дитячого конкурсу «Сніговий оскар», який проходив у Словакії у місті Любовня. На цю мистецьку подію з’їха­лись ді­ти з різних куточків Єв­ро­пи, в тому числі й України. Усього за призи боролись п’ятсот юних вокалістів. Виконавши італі­йською мовою твір Л.Денца «Фунікулер», вона вразила членів журі Тимура Ол­джика та Жанну Соснов­ську, які присудили неті­шинці першу премію. Друге місце  у середній віковій групі дісталось ще одній  вихова­нці Г.Горбової Вік­торії Балаян (на знімку праворуч). Музична ком­позиція “Scyfall” з нового кінофільму про  Джеймса Бонда прий­шлась до душі прискіп­ливим організаторам конкурсу. А вже названі вище Софія Янович, Сергій Галамага і Даніела Преподобна (молодша група) на конкурсі виконали різдвяні та зимові пісні  «We Wish You a Merry Christmas», «Jingle Bells», «Білі сніжинки», що дало підстави  присудити їм третє місце.

Анжеліку Самойлову та Вікторію Балаян запросили  на престижний вокальный конкурс в Італію.

Власна інформація