Вокальна школа Нетiшина на висотi

Якщо переважна більшість місцевих школярів під час осінніх канікул відпочивала, то вихованці ансамблів Будинку дитячої творчості, якими опікуються Ольга Дьячина та Валентина Темна, двічі курсували за маршрутом Нетішин- Львів. Саме у місті Лева проходив традиційний міжнародний конкурс «Королівство мистецтв». На  мистецькі оглядини кілька років поспіль збираються юні співаки та танцюристи  з різних куточків держави. Витримати конкуренцію у боротьбі з непересічними талантами Львова, Харкова чи самобутнього села з будь-якого району України досить проблематично. Однак, вихованці О.Дьячиної вже не раз проходили цей бар’єр і сподівались на чергові лаври. Темною конячкою був ансамбль «Криниченька», який вперше в історії свого існування виїхав на конкурс, аби себе показати, на інших подивитись.

Конкуренція була великою. В конкурсі взяли участь близько 600 колективів, частина з яких демонструвала танцювальні, а інша  – вокальні здібності. «Криниченька» заспівала дві пісні, після виконання яких голова журі попросив маленьких нетішинок виконати один з творів акапельно. Дівчатка не знітились, і продемонстрували голосові  дані без музичного супроводу. Суддівський вердикт був наступним: участь у гала-концерті. На той момент конкурсантки та їх наставники ще не знали, що два колективи з Нетішина: «Вернісаж» та «Криниченька», єдині з усіх співочих колективів, що змагались,  заслужили повторного виступу на львівській сцені і відзначені дипломами першого ступеня.

Середня група зразкового вокального ансамблю „Вернісаж” (керівник Ольга Дьячина, концертмейстер Тетяна Куришина) була кращою у номінації „Естрадний вокал”, а молодша група театру пісні Будинку дитячої творчості  „Криниченька” (керівник Валентина Темна, концертмейстер Валентина Котик) у номінації „Народна пісня”.

 Можете собі уявити, як хвилювались вока­лістки, перебуваючи повторно на сцені і не отримуючи майже до останніх хвилин ніяких відзнак, бо ж нагородження проходило по зростаючій градації. Але якими радісними емоціями вибухнули дівчатка після оголошення їх переможцями!

Вдалими були також  виступи  дівчаток, що не перший рік займаються під керівництвом Ольги Дьячиної в індивідуальному співі. Вікторія Олійник (солістка зразкової студії «Срібні нотки») також тріумфувала на конкурсі, а представниці студії естрадної пісні „Вернісаж” Альона Іщенко стала другою і   Дарина Бродська  - третьою, окупувавши весь пісенний п’єдестал.

Дипломами учасника відзначені Юліана Лазарчук та Марія Головачук, призери відзначені медалями і дипломами. А ще наших артистів запросили на новий  конкурс, який проходитиме  у Красноперекопську (Крим).

Широкою була географія конкурсу -  Тернопіль, Одеса,  Донецьк, Харків, Красноперекопськ (Крим), Львів...

Поважне журі було представлено президентом кубка Євразії виконавських мистецтв ”Країна майбутнього” директором дитячого мюзик-холу „Сузір’я”  Григорієм Розенбергом з Одеси (голова журі), старшим викладачем Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка Тетяною Голубєвою, директором шоу агенції „Амадеус” композитором Наталією Гордон. І митці були в захопленні від нетішинок, а Г.Розенберг із задоволенням сфотографувався з нашими вокалістками.

Якщо вихованки Ольги Дьячиної вже торували дорогу у Львів на попередні конкурси «Королівства мистецтв»,  то підопічні Валентини Темної були на конкурсі вперше. Отож, вражень, зрозуміло, і в неї, і в дітей було дещо більше. Юні дарування  мало не плакали від радості, коли отримували медалі за перше місце на всеукраїнському конкурсі. Окрім участі у конкурсі, юні артисти мали  можливість побачити Львів, його старовинні будинки, Замкову гору...і навіть побувати у Макдональдсі.

Керівники колективів переконані, що батьківська підтримка серед найважли­віших чинників такого результату і сподіваються на подальшу співпрацю. А ще дякують  перевізнику Миколі Ковалю за гарне обслуговування на маршруті.

Віктор Гусаров

На знімках: перед виступом; тріумф