Вони не втратили почуття гідності

В Україні кожен 5 мешканець –  особа похилого віку, шоста їх частина - самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога у повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя.

Передусім, це люди, найбільше багатство яких -  досвід, знання, вміння, мудрість. Але най­головніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу вистояли і зробили найбільший внесок у розгром фашизму. Цього не маємо забувати.

На жаль, з кожним роком кількість мешканців Кривинського будинку-інтернат для людей похилого віку та інвалідів не зменшується. Когось вже немає, але їх місця займають інші літні люди, що залишились без піклувальників. Для стареньких зустрітись з нами - свято і нагода поспілкуватися, розповісти про щось своє, поді­литися проблемами. Дехто просить розшукати доньку, яка забула про батька, у когось є свої особисті прохання.

Наш захід тривав протягом двох днів – спочатку ми приїхали, щоб віддати пошану літнім людям і привітати бабусь і дідусів, вручити їм солодкі гостинці та необхідні речі – одяг, взуття, постільну білизну тощо. А наступного дня ми привезли до них вихованців Берездівської школи-інтернат з невеличким концертом, щоб трохи розрадити стареньких. Та й для інших наших підшефних - дітей з Берездова - ця поїздка стала дуже пізнавальною.

До речі, двом мешканкам Кривинського будинку-­інтернат виповни­лося по 91 року! Ольга Карпівна Горобченко та Ніна Олександрівна Воробйова  1926 року народження. Розмова з цими жінками була надзвичайно цікавою, адже, не зважаючи на роки і негаразди, вони не втратили почуття людяності, гідності і оптимізму. А всього у закладі 30 мешканців – 15 жінок і 15 чоловіків.

Ми пам’ятаємо про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку  і надалі робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу і турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали віру в те, що вони потрібні  нам і суспільству.

Члени комісії зібрали необхідні кошти, а наші колеги, - працівники та пенсіонери ВП ХАЕС,  допомогли зібрати необхідні речі для літніх людей. До нашого заходу в числі інших долучились: Л.Підрядова, Т.Бернацька, А.Котула з хімцеху; В.Трифонова - ЦТАВ; сім’я Тищуків - Олег та Олена; С.Сусол - ЕРП; Ю.Щербань - НТЦ; Л.Малько - пенсіонерка та багато інших.

Щира подяка їм за свій посильний вклад у добру справу!

Ріта Грицаєнко, член комісії ПК

по роботі з дітьми і шефській роботі

На знімках: члени комісії ПК Н.Павлова та Р.Грицаєнко з довгожителькою О.К.Горобченко; вихованці Берездівської школи-інтернат зі своїми наставниками в гостях у стареньких.