20 червня - день медичного працівника

 

ВОНИ ПРИХОДЯТЬ У СКРУТНУ ХВИЛИНУ

Серед специфічних напрямків діяльності медиків – медицина катастроф. Юрій Іванович Уляницький нині завідувач Нетішинської підстанції екстреної медичної допомоги.

Головне завдання працівників цієї ланки – встигнути до тих пацієнтів, які часто межують між дійсністю і потойбіччям. Чергування цілодобове, відповідальність надзвичайна. Треба допомогти людині у критичну хвилину і визначити до яких фахівців якомога швидше доправити зболеного пацієнта.

Юрій Іванович констатує, що за останній час багато зроблено, аби якомога професійніше виконувати цю місію. Надходить нова техніка, кваліфіковані кадри. Зокрема лікар прекрасно відгукується про фельдшерів Наталію Хоцаюк та Анастасію Степанюк, молодшу медичну сестру Надію Плисківську, водіїв Володимира Васкевича, Михайла Зобківа. Взагалі, керівник підрозділу вважає усіх колег фаховими і відповідальними.

Юрій Уляницький родом з Донбасу. Батьки працювали шахтарями. Згодом родина переїхала на Хмельниччину до села Гута-Яцьковецька. По закінченні восьмого класу хлопець вступив до Кам'янець-Подільського медичного училища, навчався на військового фельдшера. Заклад закінчив 1976 року з відзнакою.

Після служби у армії навчався у Полтавському медичному стоматологічному інституті за фахом лікувальна справа. Згодом проходив спеціалізацію у Хмельницькій обласній лікарні, працював лікарем-анестезіологом, реаніматологом. Далі - Славутська центральна районна лікарня.З 2000 року у Нетішині.

Працював лікарем-анестезіологом у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії ДЗ «СМСЧ №4», лікарем-анестезіологом акушерського відділення. Із 2009-го по 2016-й - начальник-головний лікар ДЗ «СМСЧ №4». У подальшому – керівник служби екстреної медицини. У царині медичної справи обізнаний всебічно. Відтак бажає кожному медичному працівнику достатку, здоров’я, віри у незворотній  прогрес у галузі медицини.

Петро Шелепало, член НСЖУ