Все у Влада було до ладу

Його за весь час роботи на ХАЕС знали під коротким ім’ям – Влад.  Звичайно, коли він обійняв посаду керівника відділу, стали додавати по-батькові – Петрович.

Владислав Петрович Коренюк відпрацював на Хмельницькій АЕС повні тридцять два роки. У травні 1988-го влаштувався у навчально-тренувальний пункт інструктором. 1992 року переведений у відділ зовнішніх зв’язків та інформації на посаду інженера 1 категорії. До складу тодішнього відділу входили група перекладачів, інформаційного центру, газети і телебачення. З виходом на пенсію тодішнього керівника  ВЗЗІ саме Владу Коренюку довірили посаду керманича підрозділу. Згодом відбулась ще одна реорганізація, в результаті якої  у 2004 році він очолив колектив відділу міжнародної співпраці та технічної допомоги.

На працівників  цього підрозділу покладалось­  завдання  підтримки розвитку та зміцнення офіційних, науково тех­нічних і комерційних зв’язків, співпраці з закордонними АЕС, компаніями, фірмами й іншими підприємствами. До компетенції фахівців відділу входить координація діяльності підрозділів елек­тростанції у сфері міжнародної співпраці та  техніч­ної допомоги.  

Здебільшого робота ця  непомітна для широкого загалу працівників електростанції, бо левова частка робочого часу витрачається на переклад технічної кореспонденції і технічної документації, що надходить на іноземних мовах. Крім цього ведеться ділове листування із закордонними відомствами, компаніями, АЕС, фірмами з питань взаємодії і співпраці у сфері атомної енергетики; здійснюється переклад інформації для розміщення на веб-сайті  ВП ХАЕС тощо.

Зауважимо, що Влад Петрович завжди залишався скромним, інтелігентним, непоказним. Знання іноземної мови  - одна із необхідних умов комунікації в його структурі. В цьому аспекті його цінують партнери з різних країн, особливо зважаючи на знання специфіки виробництва, технічної термінології. Відтак, на адресу Влада Петровича і керівництва станції надійшло багато слів вдячності за співпрацю.

За період роботи у ВП «Хмельницька АЕС» В.П. Коренюк нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник атомної енергетики» ДП «НАЕК «Енергоатом», знаком «Почесний працівник ВП ХАЕС». За зразкове виконання трудових обов’язків, тривалу та бездоганну працю у 2010 році був занесений на Дошку Пошани «Вони – твоя гордість ХАЕС». Цього року його відзначено нагрудним знаком «Відмінник атомної енергетики» ДП «НАЕК «Енергоатом».

Влад Коренюк ще сповнений сил і енергії. Є впевненість, що на пенсії він не сидітиме, склавши руки, а свої знання і великий досвід використовуватиме в інших сферах діяльності.

Віктор Павлов