Введено у дію дезінфікуючі тунелі

 Таке обладнання дозволяє здійснювати автоматичне безконтактне вимірювання температури тіла, дезінфекцію рук та дезінфекцію одягу спеціальним аерозолем при проході через тунель. Для розпилення використовується сертифікований біорозчин, який не чинить шкідливої дії на організм.

Дезінфікуючі тунелі передані профспілковою організацією Енергоатома. За словами заступника голови ППО Хмельницької АЕС Віталія Пятковського, дезінфікуючі тунелі отримали усі АЕС України. Це черговий етап підтримки, проведений профспілковою організацією у боротьбі із поширенням коронавірусу. Раніше були закуплені та передані медикам міст-супутників медичні маски та щитки.

На Хмельницькій АЕС змонтовано п’ять тунелів, чотири з яких розташовані на центральній прохідній. Перший тунель при вході до навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС запрацював у режимі дослідної експлуатації попереднього тижня.

Режим роботи тунелів визначається на засіданнях штабу  з проведення карантинних заходів на ХАЕС відповідно до епідеміологічної ситуації на підприємстві та у місті-супутнику.